Bez muke organizirajte djevojačku večer!

showgirlsice, muškarac žena, djevojačka, momačka, večer

Kako organizirati djevojačku večer za svoju dragu prijateljicu koja samo što nije zaplovila u bračnu luku? Ukoliko ste vi ta sretnica na čija je leđa pala ta obaveza, a nemate nikakvog iskustva u takvim stvarima, treba vam dobar plan kako biste sve organizirali. Kako ne bismo duljili s uvodom, evo nekoliko dragocjenih savjeta koji će vam sigurno olakšati život.

Saznajte običaje

Svaka sredina ima svoje običaje što se tiče djevojačke večeri, a koje možete saznati od prijateljica, kolegica i poznanica koje su već organizirale djevojačku večer. Naime ti običaji su vrlo važni jer određuju koliko novaca će biti utrošeno na djevojačku, tko će proslavu platiti, hoćete li kupiti poklon, što će se jesti, piti i općenito na koji način će se slaviti, te tko mora osigurati prostor. Dakle, ova prva točka je definitivno ključna što se tiče početka organizacije.


Tko će biti pozvan?

U većini slučajeva buduća mlada treba sastaviti popis djevojaka koje želi pozvati na proslavu, pa ga zbog toga nabavite čim prije. Obično sve prisutne djevojke daju određenu količinu novca kako bi se kupili pokloni za mladu ili platili dodatni sadržaji. Prema broju djevojaka možete planirati i troškove. Primjerice, možda će mlada htjeti pozvati pet, možda 15, a možda 30 djevojaka. Dakle, prema broju prilagodite svoje planove i troškove.

Neka vam mlada uz svako ime naznači brojeve mobitela i e-mail adrese. Nikako nemojte organizirati grupne sastanke kako bi svaka rekla svoju ideju za djevojačku, posebno ako se radi o većem broju djevojaka, jer se vrlo lako taj dobronamjeran sastanak može pretvoriti u vašu noćnu moru. Svaka će djevojka imati svoju ideju kako bi djevojačka trebala izgledati. Predlažemo, da sa svima komunicirate putem e-maila, što će vam uvelike skratiti muke, a sve će djevojke znati da vi imate glavnu riječ organizatora.

Mjesto održavanja djevojačke

Ako morate isplanirati manju djevojačku, do osmero djevojaka, predlažemo da izađete na neko posebno mjesto gdje će vam biti osiguran provod jer se može dogoditi da manja grupa žena, osobito ako nisu sve međusobno bliske, i ne funkcionira baš najbolje. Radije isplanirajte večeru u vama omiljenom restoranu, gdje ćete moći nešto dobro pojesti i popiti prije ludog nastavka večeri i obilaska klubova i kafića. Naravno, možete isplanirati večeru u restoranu i s većim brojem djevojaka, no tada morate razmišljati da ostanete na istom mjestu cijelu noć, te po mogućnosti da imate osiguranu glazbu samo za vas, što može biti financijski zahtjevnije i za vas i za mladenku. Zbog toga ipak preporučamo da veća proslava djevojačke večeri bude privatnog karaktera u nekom privatnom prostoru, gdje će se svi moći lakše opustiti. Isto tako, veći broj uzvanica vrlo je teško zadržati na jednom mjestu dulje vrijeme, ako planirate mijenjati lokacije proslave tijekom večeri i noći.

Dodatni sadržaji


Vjerojatno većina djevojaka kada spomenemo dodatne sadržaje pomisle na muškog go-go plesača. Naravno, on može biti jedna od opcija, no to ne znači da je jedina. Jedna vrlo dobrih solucija na veću zabavu je dovođenje tamburaškog ili nekog sličnog banda, koji će sigurno napraviti posebnu atmosferu. Ne morate ih angažirati za cijelu noć jer ipak je ovo djevojačka večer pa je dovoljno da sviraju dva ili tri sata. Dogovorite s njima veseli repertoar na koji možete plesati i pjevati.

Jedna od zanimljivih ideja je da svakih sat vremena budućoj mladenki poklonite nekakav zajednički poklon. Ne moraju to biti skupi pokloni. Mogu varirati od prigodnih seksualnih pomagala i seksi donjeg rublja, pa sve do pregače, kuhače, deterdženta za suđe i slično. Budite inovativni jer je cilj da se svi dobro zabavite i nasmijete prilikom otvaranja poklona.

Ukoliko imate zaista ograničena novčana sredstva ili ih jednostavno uopće nemate, ne očajavajte. Za buduću mladu s dvoje-troje prijateljica možete uvježbati točku, od neke smiješne plesne, cabaret ili pjevne točke, do točke gdje ćete vi imitirati go-go plesačice. No, važno je da ta točka zaista bude uvježbana te da se pobrinete za kostime u kojima ćete nastupati.

Još jedna od opcija je da načinite foto-album tako da svaka od pozvanih djevojaka pronađe nekoliko fotografija na kojoj se nalaze s budućom mladenkom i da ispod nje napišu nešto što opisuje sliku, kratki komentar ili anegdotu. Tu su i različite igre sa seksualnom konotacijom koje jako dobro prolaze kada se popije koje piće više.

Glazba

Odabir glazbe je jedna od najvažnijih komponenti kada organizirate zatvorenu djevojačku večer. Koliko muzika može biti zaslužna za uspjeh djevojačke večeri toliko može biti zaslužna i za neuspjeh. Što je veća zabava, to je više različitih ukusa, pa budite spremni na različite tipove muzike. No, kakva god ona bila, držite se novih i starih dobrih hitova, neka većina glazbe koju ćete puštati bude brza, plesna i pijevna. S tim će zabava biti zagarantirana.

Hrana i piće


U nekim sredinama buduća mladenka se brine za hranu, piće i prostor, dok u drugima osoba koja organizira djevojačku, tako da vas nećemo mnogo zamarati s tim detaljima. Ako se vi morate pobrinuti za jelo i piće, predlažemo da jelo bude jednostavno, primjerice plate sa suhomesnatim proizvodima. Što se tiče slastica, sve popularnije su torte u obliku penisa. Mladenka će sigurno biti oduševljena s vašim iznenađenjem. Kako biste saznali što djevojke najradije piju, sastavite popis od primjerice pet različitih pića i zamolite ih da se preko e-maila izjasne što bi najradije od pića konzumirale, pa prema tome planirajte količine.

Organizacija i fleksibilnost

Kao organizatorica najluđe djevojačke večere, trebate sve dobro organizirati. Sve pripremite na vrijeme, a u tome neka vam pomognu dvije ili tri najpouzdanije prijateljice –uzvanice. Napravite sve rezervacije na vrijeme, osmislite što ćete raditi tijekom večeri. Zapamtite, vi morate biti pokretač zabave, animator, što nije nimalo lak zadatak, posebno na početku same zabave. Dakle, oboružajte se smiješkom i dobrim raspoloženjem. Bez nervoze! Ako i ne ide sve prema planu, ne očajavajte. Snađite se u trenutnoj situaciji i budite fleksibilni jer ponekad ne možete utjecati na određen tijek događaja. Vjerujemo da će buduća mladenka znati cijeniti svaki vaš napor.

izvor: zena.hr