FOTO  Art Festival Zen Opuzen

Opuzen, Art Festival Zen Opuzen

...koji već treću godinu za redom priređuje feštu ulične umjetosti, učenja i glazbe kroz Art Festival Zen Opuzen .

Trodnevno događanje od 30. lipnja do 02. srpnja ove godine će okupit mnoge ulične umjetnike iz zemlje i regije i oživjeti fasade Opuzena kroz druženje s građanima i gostima. Poznata ekipa domaćih street art likovnih umjetnika/graffitera koju predvode Lonac, Lunar, Modul, Bare, Hana i mnogi drugi, udružit će snage s kolegama iz Francuske, Srbije i Bosne i Hercegovine da bi ukrasili opuzenska pročelja i zidove nepovratno transformirajući Opuzen u «Galeriju na otvorenom».
Također se priprema i bogat popratni program koji će se održavati po opuzenskim ulicama i parkovima. Tako će nam rječiti Mane Mei predstavit će svoje popularne radionice „štampanja" stiroporom po majicama, umjetnica Artitude će «Papier mache» tehnikom modeliranja izrađivati šašave životinje, dok će osiječki kipar Nikola Faller od slame raditi monumentalne skulpture, a po pješćanom Ušću ocrtavati prolazne fraktale. Nikolina Majdak će upriličiti radionicu glume i žongliranja, dok će u večernjim satima biti organizirane dječije predstave na radost najmlađih posjetitelja. Legendarni redatelj Žare Batinović će imati izložbu fotografija «Iz ruke», nastalih tijekom snimanja spotova za naše najeminetnije glazbenike. Ritam noćnim zabavama će «udarati» psihodelični surf rock band Dog's Beach, glazbenik i performer Zoran Jambrešić, DJ-evei Kuna u Oblacima, ZAK, Kozmo kao i mnogi drugi. Uspjeli smo nabrojati samo dio aktivosti koje nas očekuju na obalama Velike i Male Neretve.

Zen Opuzen u svoj program aktivno uključuje zajednicu i otvara svoje trgove, škole i ulice svima koji žele bolje upoznati život i običaje neretvanskog kraja. Ovogodišnji izvođači pomno su odabrani, ne samo zbog impresivnih uradaka, nego i zbog njihove društvene uključenosti i poruka koje šalju svojim djelima poput poruke veselja, uzajamnog poštovanja i konceptualnog rada kroz koji zajednica dobiva znatan pozitivni impuls na više razina.

Pridružite nam se na fešti ulične umjetnosti! Ulaz je slobodan, ponesite samo dobro raspoloženje!