Ako stupite u brak u ovim godinama, kaže studija, veća je vjerojatnost da ćete se nedugo zatim i razvesti

razvod - svađa
Međutim, sudeći prema novog istraživanju to i nije baš najpametnije. Sociolog Nicholas Wolfinger sa Sveučilišta u Utahu proučavao je podatke o obiteljima od 2006. do 2010. godine i došao do sljedećeg zaključka: ako se vjenčate s 20 godina, mogućnost da se razvedete je čak 50 posto veća nego ako ste u brak ušli s 25.

Tridesete godine su prilično opasne

Nadalje, sa svakom godinom poslije 25., stopa razvoda smanjuje se za 11 posto što je dobra vijest, ali isto tako i loša. Naime, jednom kada navršite 32 godine, izgledi da ćete se razvesti rastu 5 posto svake godine.

Wolfinger kaže da je ovaj trend relativno nov jer je prethodna studija rađena na podacima iz 2002. tvrdila da je brak sklopljen u kasnijim godinama postojan, što, čini se, više ne drži vodu. Sociolog ne zna točan razlog ovoga, ali ima teoriju koja kaže da ste vjerojatno imali komplicirane odnose s bivšim partnerima ako u brak stupate poslije 30. godine.

Ovako ste više u iskušenju prevariti partnera, no ove teorije nisu sigurne jer podaci koje je Wolfinger prikupio ne podržavaju svaku od njih posebno. Tako da barem zasada možete mirno spavati jer rizik za razvod ne ovisi samo o dobi u kojoj ste rekli sudbonosno ‘da', već i o mnogim drugim faktorima.

net.hr