9 sigurnih znakova da si postao papučar

žene, priča, zavođenje, žene, muškarci, zavođenje, zavodnice, zapovijedi, muškarci, žene, papučar, znakovi, muškarac, muškarci, karakteristike, osobine, žena, papučar, pismo, pomoć, papučar, muškarci, varanje
Većina nas to pokušava odgoditi maksimalno, no kada se nađemo u nekoj vezi koja traje već neko vrijeme je da se barem u vezi, ako ti je stalo, počneš ponašati odraslo. Odrastanje u vezi ne odnosi se nužno samo na onu prekretnicu kada ti više nije neugodno bez pardona prdnuti pred curom ili kada počinješ zaboravljati zatvarati vrata od WC-a, jer ipak - ideš samo pišati.

No, stvari za muškarce u vezi često izgledaju sasvim drugačije. Umjesto da stvari u poslože kako im odgovara, uz naravno povremeno poštivanje (napominjem - povremeno) partneričinih želja i prohtjeva, dopuštaju si da cura odlučuje u svemu i osuđuju se sami na bespogovornu poslušnost i trpljenje svih njenih sranja. U nastavku donosimo nekoliko znakova da si pokleknuo kad je u pitanju tvoje ‘ja' u vezi, tvoja muškost i da si već postao papučar!

1) Za odlazak na pivu potrebno ti je njeno dopuštenje!

Počne tako nakon nekog vremena s pivom. U početku je sve u redu i nema nikakvih problema s njen strane. Ili ih barem uspijeva zadržati u sebi pa ne primijetiš. No, odjednom se kad se vratiš nakon pive s dečkima počinje ponašati ‘čudno'. Nervozna je, ‘kipa' ti čim njena jebena ženska intuicija osjeti da imaš više od 0,2 promila alkohola u krvi (naravno, ne mora te ni vidjeti - ona to zna već onog trena kad se uhvatiš za kvaku). Neko je vrijeme skrušeno slušaš i obećavaš da je ovaj puta stvarno to bilo zadnji puta. I što je najgore, uistinu se pokušavaš tog držati jer znaš što te čeka kad se vidite.

2) Donosi odluke umjesto tebe

Odjednom ti više nije jasno kada se točno dogodilo da ona suvereno donosi sve odluke i unaprijed ‘zna' tvoje mišljenje. Sve važne odluke koje se tiču vas, ali i neke koje bi se trebale ticati samo tebe, donosi ona te nemaš pravo na žalbu.

Ono što su dok si bio klinac bili tvoji roditelji - članovi Vijeća sigurnosti s pravom veta - sada je ona. Nije više važno što ti misliš gdje bi trebali ići na godišnji, da li vam treba kućni ljubimac, sve do najbanalnijih stvari tipa planovi za vikend.

3) Imate zajednički Facebook račun

Ulovio si se i u tu zamku? Grozno što si sve muškarci dopuštaju. Ovo je najgori mogući gubitak vlastitog dostojanstva koji se može dogoditi jedom muškarcu. Najgori mogući!

U svakoj vezi bitno je zadržati svoje dostojanstvo i vlastiti integritet! Naravno, potrebno se ponekada žrtvovati i pristati na kompromise, ali zajednički Facebook ili email account ne dolaze u obzir!

4) Izlazak je gotov kad ona to odredi

Jednom davno kad si cugao sam si znao odrediti kada si popio dovoljno i vrijeme je da pođeš kući izrigati kupaonicu od stropa do poda. Jednostavno znaš kad je to, znaš onaj neugodan ‘gejzir' sline iz kutova usne šupljine? E, onda je već kasno, ako duboko dišeš imat ćeš još koju minutu. Rijetke se situacije kada se uspiješ izvući iz ovog. U ovoj situaciji bolje je da odeš do toaleta u bircu, jer ćeš posljie biti gotovo ‘kao nov'.

No, doći će možda vrijeme kada ovaj savršeni pokazatelj više neće biti mjerodavan. Netko će drugi odlučivati o tome kada je vrijeme za oproštaj. Sada ona više ni ne treba prozboriti ‘Idemo', shvatit ćeš to iz njenog pogleda koji će ti uputiti. Ponizno ćeš ptići po vaše kapute i u dvije sekunde (koliko ti je dozvolila) pozdravit ćeš društvo. Svi će komentirati nakon što odete u kojeg si se papučara pretvorio, samo ćeš se ti još kleti u vječnu ljubav.

5) Nemaš više svoje prijatelje, njeni prijatelji sada su tvoji

Polako gubiš kontakt sa svojim prijašnjim društvom jer si uvučen u mrežu njenih socijalnih odnosa. U toj novoj mreži nema mjesta za tvoje prijatelje. Na tebi je da prihvatiš da se od sada samo možeš zabavljati s njenim društvom. Tvoji nekadašnji prijatelji su ološ i ‘ništ koristi'.

Krajnje je vrijeme da uhvatiš vesla svog života u svoje vlastite ruke i ponovno kreneš ususret svojem starom društvu. Budu muško, imaj svoj ja!

6) Tamo si gdje ona želi

Iako misliš kako je tvoj kalendar poprilično opušten narednih tjedana - iznenadit ćeš se. Budući da te ona već odavno smatra papučarom (a i svi ostali osim nje) nije ni smatrala shodnim da provjeri koje je tvoje mišljenje glede budućih događanja u vašim životima.

Sutra moraš raditi roštilj za 20 ljudi jer je dečko njezine frendice napokon diplomirao na teologiji, prekosutra se jednostavno morate skršiti na ludom partyu s njenom frendicom Natašom i društvom. Naime, Nataša koja je nedavno navršila 38 je napokon položila ‘pravosudni'. Itd... ponavlja se ovo iz tjedna u tjedan.

7) Neprestano brineš o tome kako će ona reagirati

Definitivno si papučar kada neprestano razmišljaš o tome kako će ona reagirati nakon što joj nešto kažeš. Više ni ne gledaš na sebe u takvim situacijama, tvoja jedina briga je ona i njene reakcije. Ako i smogneš dovoljno hrabrosti da izustiš nešto što joj nije po volji unaprijed si se pripremio za hrpu optužbi, glupih primjedbi, čudnih pogleda i nekoliko dana kada komunicira s tobom jednakim intenzitetom kao da si pločica u kupaonici.

8) Frendovi se više ni ne trude izvući te van

Obično si nekada pred vikend dobivao nekoliko poziva svojih frendova da se konzultirate gdje ćete ovaj vikend ispustiti dušu. Naravno, zvao si i ti njih jer si jedva čekao taj petak.

No, na tvoju nesreću, vremena su se promijenila. Frendovi te više ne zovu jer znaju da si ‘pod ključem'. U početku su te i pokušali izvući iz njenih ralja, ali sada se više ni ne trude budući da si ih već nekoliko desetaka puta otkantao. Jebi ga, sam si kriv.

9) Ono što si nekad uzimao zdravo za gotovo sada nazivaš pobjedom

Nisi ni svjestan kada su prošla ona divna vremena bezgranične slobode kada si mogao što kod poželiš, sada gotovo i za svaku sitnicu trebaš tražiti njeno dopuštenje.

U rijetkim trenucima kada uspiješ dobiti njen ‘blagoslov' za odlazak na tekmu ili cugu s dečkima sretan si poput osmoškolca kad saznaš da je dan prije ispita profu iz matematike pregazio auto.

macho.hr