7 razloga zbog kojih su vam pete stalno ispucane

zanimljivosti, cipele, cipele, peta, zdravlje, hod, seksualnost, koraci, pete, žena, moć, štikle, cipele, žene, obuća, probanje, žene, pete, štikle, štikle, djevojke, mostarac, bez dlake na jeziku, hercegovke, sponzoruše, Mostar, napad, Valentinovo, mostarka, pete, Suhe pete, cipele, Mostar, djevojačka večer, Ivan Vrljić, sponzoruše, sponzoruša, cipele, ples, pete
1. Prekomjerno znojenje stopala

Ako ste često u pokretu tijekom toplijih dana i pritom nosite zatvorene cipele, noge vam se jače znoje. Pojačano znojenje dovodi do nakupljanja viška vlage u obući koja onda postaje plodno tlo za neki blaži oblik infekcije. Sve će naposljetku rezultirati guljenjem kože na petama. Stopala će puno manje znojiti u cipelama napravljenim od prirodne kože nego u onima od s

2. Štikle s remenčićima i japanke

Za razliku od klasičnih salonki, otvorene štikle s remenčićima prilikom hodanja uzrokuju trenje zbog kojeg se koža na petama oštećuje. Osim zadebljanja, pucanja i guljenja kože dolazi i do stvaranja žuljeva. Isti učinak na pete imaju i japanke.

3. Sunčanje bez zaštite

Mislili ste da će vas boravak na plaži preporoditi od glave do pete, ali vratili ste se s ljetovanja s - ispucanim petama. Razloga za to najvjerojatnije je prekomjerno izlaganje stopala suncu. Upravo su stopala dio tijela kojeg uglavnom zaboravimo namazati kremom za sunčanje ili pak mislimo da ih uopće ne treba tretirati takvim sredstvima. Naravno, to je pogrešno. Izlaganje stopala suncu uzrokovat će na njima opekline koje zbog kojeg koža na njima puca i guli se.

4. Dehidracija

Možda niste mislili da premali unos vode u tijelo utječe i na izgled kože stopala, ali doslovno nema dijela tijela kojem dehidracija na neki način ne šteti. Ako ne pijete dovoljno vode, ljuštit će vam se koža na cijelom tijelu.

5. Gljivične infekcije

Razlog zbog kojeg nam koža na petama lako puca ponekad može biti malo ozbiljnije prirode. Naime, u području stopala lako se razvijaju gljivične infekcije, pogotovo ako smo tijekom vrućih ljetnih dana češće u zatvorenim modelima cipela u kojima stopalo nema zraka. Ako se unatoč redovnom pilingu i tretiranju stopala kremama ne možete riješiti guljenja kože, obratite se liječniku opće prakse koji će utvrditi je li problem možda neka infekcija.

6. Ekcem

Ekcem, poznat i kao dermatitis, naziv je za upalnu bolest kože. Simptomi ekcema najčešće su svrbež, crvenilo, natečenost - ispucanost kože. Ukoliko primjećujete pojavu navedenih simptoma i na svojim stopalima, obratite se liječniku baš kao i u slučaju sumnje na gljivičnu infekciju.

7. Prirodna obnova kože

Ako u vašem slučaju ispucanost i guljenje kože samo kratkotrajna pojava koju brzo sanirate, onda se radi o prirodnom procesu obnove kože i nema razloga za brigu.

Zadovoljna.hr