7 najglupljih razloga za svađu

No najčešća prepucavanja događaju se oko najglupljih razloga koji zapravo niti nisu razlozi, ali su gotovo svakodnevno prisutni u vezi. Donosimo 7 najglupljih razloga za svađu koje ste zasigurno doživjeli i vi

Najčešći razlozi za svađu u vezi su ujedno i najgluplji

1. Ne mogu vjerovat da si bio/la s njim/njom!
Retroaktivne frustracije koje se vežu za bivše partnere nikako ne bi trebale biti razlog za svađu. Razlog tome je najčešće ljubomora pa ako u šetnji gradom sretnete bivšu ljubav vašeg partnera pokušajte se suzdržati suvišnih komentara koji mogu dovesti do svađe.

2. Jel' ti mene uopće slušaš što ti govorim?
Dvoje ljudi koji svo svoje slobodno vrijeme provode zajedno nisu uvijek raspoloženi za razgovore, posebno kada je na televiziji napeta serija ili utakmica. Normalno je da niste uvijek skoncentirirani na partnera, ali nema ništa gore od pričanja u prazno.Upravo zbog toga ovo je najčešći razlog za svađu.

3. Što ili gdje ćemo na ručak?
Svaki od partnera jako dobro zna što ili gdje bi htio ručati, ali iz nekog nepoznatog razloga taj problem se uvijek nalazi vrlo visoko na listi najglupljih razloga za svađu. Lijepo je da mislite na svog partnera i da vam je stalo do njegovih želja, ali zar već do sada niste naučili da ono što misliš moraš i reći?

4. Želiš li da i ja tako izgledam?
Još jedan povod za rasprave koji pokreće ljubomora. Iako većini partnera ne smeta kada na glas izgovorite kako vam je netko zgodan rasprave oko izgleda treće osobe su neizbježne. Normalno je da kada vidite lijepu osobu osjetite potrebu da to podijelite s partnerom, ali to ne znači da želite prekinuti vezu i biti s tom osobom zato što je lijepa.

5. Je li ovo tvoj tanjur?
Svađe oko prljavog suđa nisu nikakva novost. Ovakva pasivno agresivna rečenica ima skriveno značenje koje svi jako dobro znaju. No problem ne leži u čaši ili tanjuru koja danima stoji na stolu u dnevnom boravku, već u raspravi koja svakim trenom poprima sve veći volumen pa rasprava o prljavom tanjuru završi negdje daleko primjerice na prošlogodišnjem zaboravljenom rođendanskom poklonu.

6. Uvijek kasniš!
Gotovo nikad oba partnera se nisu spremila za izlazak u isto vrijeme. Ovaj razlog za svađu najčešće potiču žene jer je njima potrebno više vremena za spremanje, ali niti muškarci nisu nevinašca. Čekanje i iščekivanje partnera da se spusti i uđe u automobil može biti vrlo frustrirajuće, a minute čekanja izgledaju kao sati nakon čega počinje rasprava.

7. Za godišnji idemo do moje rodbine!
Dugoočekivani godišnji odmor trebao bi biti jedino opuštanje i zabava. Jedan od vrlo čestih razloga je posjet obitelji koji zasigurno nije nešto o čemu ste sanjali cijelu godinu. Obiteljska druženja iskoristite za vikende.

Izvor: zadovoljna.hr