6 tipova ljubavi: Kakva ljubav stanuje u vašoj vezi?

Važno je znati da nije razlika u jačini već u načinu na koji volite. Kad vas netko ovlaš poljubi u čelo i miluje po glavi jednako je snažno iskazivanje ljubavi kao i kad vas strasno stisne uz vrata želeći dug i neobuzdan poljubac.
1. Eros - strasna ljubav

Ljubavnici koji uživaju u Erosu žele strast, trnce, psihičku i fizičku privlačnost. To je prekrasno uzvišeno stanje, osjećate se kao da je to ljubav života ali teško je održavati tu razinu elektriciteta u zraku. Kada uzbuđenje počne opadati, nemojte misliti da nema više ljubavi, ona je samo skrenula nekim drugim, mirnijim stazama.
2. Pragmatična ljubav

Ako volite pragmatično, to je onda racionalna ljubav, a vezama se pristupa s puno razmišljanja. Pragmatični ljubavnici se zaljubljuju u osobe koje ima odgovaraju po statusu, edukaciji, profesiji, prihodu i sličnim parametrima. Nisu baš romantični...
3. Agape - nesebična ljubav

Znate ono kad biste nekom dali sve od sebe, bez obzira kakve žrtve pritom morate podnijeti, to je nesebična ljubav ili "božanska". Agape ljubavnici nesebično daju, a ne traže ništa zauzvrat, što opet nije dobro za zdravu vezu.
4. Prijateljska ljubav

Ovakva ljubav većinom počinje od čvrstog prijateljstva. Ljubav dolazi postupno, a seksualna intimnost je često zanemarena naspram prijateljskog odnosa. Ipak, pokušajte unijeti malo više strasti.
5. Luda ljubav

Oni vole igru i stalno teže uzbuđenju. Lov im je najveći užitak, ali se dalje u vezi i braku ne trude toliko. Luda ljubav je teško održiva, stalno ćete se morati igrati lovice!
6. Manijakalna ljubav

Sjećate se Glen Close u filmu "Fatalna privlačnost"? Bila je posesivna, ljubomorna i ovisna. Takva ljubav sa sobom nosi puno problema, nije zdrava i vjerojatno je da će završiti krahom.

Izvor: She.hr