6 savjeta za uspješnu kupovinu madraca

madrac, kupovina, popusti, proizvodi, kupovina, madrac, pokazatelji

1. Novi madrac kupuje se svakih 7 do 9 godina

Ako se radi o manje kvalitetnom, istrošenom modelu na kojem loše spavate i koji vam uzrokuje bolove u leđima, onda ga je potrebno i prije zamijeniti.

2. Ne štedite na madracu

od kupnje imajte na umu da najjeftiniji modeli najkraće traju i zato je dobro investirati u kvalitetniji madrac. Ovi jeftini uglavnom u sebi imaju manje kvalitetne opruge i obloge. Kada se unutarnja i vanjska obloga istroše, osjećat ćete kako opruge 'iskaču' i bodu vas čim legnete na krevet.

3. Obratite pažnju na položaj u kojem spavate

Osim svoje visine i težine koji su najvažniji faktor kod kupovine madraca, nikako nemojte zaboraviti na omiljeni položaj spavanja.

Ako spavate na boku treba vam madrac koji podupire svu težinu vašeg tijela i prilagođava mu se. Ne kupujte previše tvrd model jer on postaje neudoban kod ovakvog položaja spavanja. Madrac punjen memorijskom pjenom ili standardni madrac s nad-madracom od memorijske pjene idealno su rješenje za vas.

Ako spavate na trbuhu izbjegavajte madrace s memorijskom pjenom. Umjesto njih birajte modele s čvrstom površinom i gustom opružnom jezgrom.

Ako spavate na leđima onda vam je potreban miks između prva dva modela. Tražite madrac koji će dati potporu vašoj kralježnici, istovremeno čvrst i prilagodljiv kralježnici. Idealno rješenje mogao bi biti madrac s oprugama i oblogom od memorijske pjene.

4. Testirajte madrac

Obavezno prije kupovine testirajte madrac. Preporuča se da nekoliko minuta ležite na leđima, zatim na lijevom i desnom boku te naposljetku nekoliko minuta na trbuhu. Razmislite o tome je li vam ugodno na madracu ili je tvrd, imate li dovoljno potpore ili je previše mekan pa 'utonete' u njega.

5. Pažljivo birajte gornju oblogu i dekorativnu navlaku

Madraci s oblogom od pjene ili lateksa zadržavaju tjelesnu toplinu, pogotovo ako su mekani i tijelo vam utone u njih. Računajte da bi vam zbog toga moglo biti vruće na ovakvim modelima. Oni imaju i svoje dobre strane - antimirkobni su, otporni na grinje i plijesan te zbog toga odlični za osobe s alergijama.

Ako ste skloni alergijama, a želite standardan madrac s oprugama, obavezno ga kombinirajte s anti-alergenskom dekorativnom navlakom.

6. Nemojte zaboraviti na partnera

Ponekad je jednostavno nemoguće pronaći madrac koji će odgovarati vama i vašem partneru. Ako imate veliki bračni krevet, razmislite o opciji da u okvir stavite dva različita manja madraca umjesto jednog velikog.

Na taj način i dalje ćete spavati u istom krevetu, ali svatko na svom madracu koji odgovara vašim potrebama.

Izvor: zadovoljna.hr