6 čistača mrlja od kave koje imate u kući

šalica kave, vrijeme za kavu, čisti tijelo od adenozina, razina kortizola, Steven Miller, Društvo za neuroznanost, kava, umjereno konzumiranje, zdravlje, kava, Sprječava depresiju, Smanjuje rizik od moždanog udara, Sprječava demenciju, Štiti od Alzheimerove bolesti, pomaže kod mršavljenja, štiti vaše srce, kava, kofein, posljedice, zdravlje, poskupljenje, kava, buđenje, jutro, spavanje, kava, ovisnost, kava, ispijanje kave, zdravlje, kava, kofein, duži život, bolje raspoloženje, mrlje, kava, ukoniti, kava, kofein, aritmija, kava, aroma, kava, kava, opuštanje, znanstvenici, istraživanje, kava, grudi, kava, najbolja kava, kava, mršavljenje, kava, Mostar, voda

1. Ocat

Ocat je odličan za uklanjanje mrlja s odjeće, uključujući one od crne kave, soka i čaja. Naime, prije nego li odjeću stavite na pranje natopite mrlje s malo octa. Za jako velike i tvrdokorne mrlje dodajte malo više octa i svakako pustite da se odjeća namače tijekom noći.

2. Pivo

Ukloniti mrlje od kave s tepiha možda izgleda kao dosta zahtjevan zadatak, no uz mali trik s pivom mrlja bi trebala nestati. I iako se ljubiteljima piva ova upotreba omiljenog pića i neće baš svidjeti, pivo je odličan čistač kave.

Utrljajte pivo lagano u materijal i mrlja bi trebala nestati. Ukoliko je mrlja tvrdokornija ponovite postupak nekoliko puta kako bi je potpuno uklonili. Mjesto gdje je bila mrlja nakon toga dodatno operite mlakom vodom s malo deterdženta i potom isperite.

3. Sol

Neatraktivne kolute osušene kave s posuđa možete najlakše oprati ako na spužvu stavite malo soli i lagano istrljate. Ukoliko se ne uklone na spužvu dodajte malo octa i pokušajte ponovno.

Omjer soli i octa bi trebao biti otprilike jednak. Isti postupak vrijedi i kada se kava prolije po odjeći, a ovaj trik jednako je učinkovit i s mrljama od crnog vina.

4. Prašak za pecivo

Mrlje od kave koje su ostale na porculanu možete očistiti i s praškom za pecivo koji će zrnatom teksturom pokupiti nečistoće i dati posuđu sjaj. Nanijeti ga možete i na kavu prolivenu na odjeću, tepih ili stolnjak kako bi pokupio nečistoće te kako bi se mrlja potom lakše oprala.

5. Mineralna voda

Mrlje od kave učinkovito uklanja mineralna voda. Potrebno ju je direktno staviti na mrlju i lagano ispirati trljajući. Postupak treba ponavljati dok mrlja potpuno ne nestane.

6. Vlažne maramice

Kavu sa tepiha najbolje je odmah probati ukloniti vlažnim maramicama. One bi trebale apsorbirati tekućinu i mrlje te spriječiti dublje prodiranje u tkaninu.

Izvor: zadovoljna.hr