5 ženskih laži kojih nitko nije pošteđen

žene, laži
Brojna istraživanja provedena su o ženskim lažima; koliko lažu, zašto i o čemu lažu. Jedna je studija otkrila da 95 posto žena laže partneru kako im se sviđa dar koji su dobile, a među čestim lažima je i ona kada uvjeravaju partnera da je bio savršen u krevetu

Najzanimljivija statistika je ona da tri četvrtine lažljivica vjeruju kako njihov partner nikada ne bi takvo što napravio njima. Donosimo pregled pet najčešćih ženskih laži. Naravno, nevinih laži...

1. Bila sam samo s xy muškaraca prije tebe.
Žene osjećaju velik pritisak društva i žele imati čist "seksualni dosje", pa često lažu o broju muškaraca s kojima su spavale. Žene ispitane na detektoru laži spavale su s dvostruko više muškaraca od onih koje nisu ispitane na detektoru. Što to govori?

2. Zaista ne znam gdje ti je omiljena majica.
Žene se kunu da nisu vidjele omiljenu partnerovu majicu, i da je nisu bacile u smeće. Možda govore istinu, a možda i ne, muškarci neće nikada saznati. Svaka žena zna da je poneka intervencija u muškoj garderobi potrebna, osobito ako se radi o majicama starim 20 godina.

3. Draga prijateljice, izgledaš zanosno.
Studije pokazuju kako žene vole izgledati bolje od drugih žena. Kada kažu osobi da izgleda divno, ponekad u biti misle da one izgledaju bolje. U slučaju kada druga žena ne predstavlja prijetnju, šute ili "slučajno" proliju piće po tuđoj haljini igrajući na kartu vlastite atraktivnosti.

4. Na piluli sam dragi, ništa ti ne brini.
Istraživanja pokazuju da čak trećina žena (u slučaju da njihov partner tvrdi da ne želi djecu) laže partnerima o kontracepciji kako bi ostale trudne. Studije pokazuju kako petina žena provjerava partnerove mailove, dok ih desetina prati kako bi vidjele kamo njihovi dečki idu.

5. Ja ne lažem, ne varam i ne činim ništa krivo.
Ženske laži posebice dolaze do izražaja kada žena vara partnera jer osjeća da joj je on učinio nešto krivo (imao aferu s drugom ženom i slično). Žene se za laž osjećaju i manje krive kada njihova indiskrecija nije emocionalnog karaktera. Otkrijte i 5 znakova da varate partnera s prijateljem. (Agencija VLM)