5 problema modernih brakova

Brak nije dosadan

1. Seks može biti dosadan, ponekad

Istina, seks ponekad može biti bolan, dosadan i neželjen....
"Kad smo prvi put "odradili" dosadan seks, ostao sam potresen. Mislio sam kako je našoj kemiji kraj, živeći u uvjerenju da naše "valjanje pod plahtama" više nikada neće biti sjajno. No, ubrzo sam prevazišao taj strah. Naš sljedeći seks bio je jedan od najboljih koje smo ikad imali", priznaje Zagrepčanin Ante.

2. Jedan partner ima snažniju potrebu za seksom

Osobe u vezi ili braku obično nemaju istu razinu libida. Jedan partner uvijek ima snažniju potrebu za seksom. Uz to, suvremeni život nam nameće nove seksualne pritiske i očekivanja koja nije moguće uvijek ispuniti.

"Uvijek sam imao jaki seksualni nagon. Iako supruga i ja imamo sjajan spolni život, puno puta žudim za seksom, dok ona jednostavno nije raspoložena", otkriva Osječanin Zdenko.

3. Seksualni nagon nestaje s vremena na vrijeme

Realnost je ovakva: velik broj parova se barem jednom u životu susretne sa seksualnim poteškoćama u vezi ili braku. I tada seksualni nagon ide silaznom putanjom.
"Umjesto da razmišljate o tome kako se novonastala situacija loše odražava na vaše osjećaje prema partneru, koncentrirajte se na veće probleme koji uzrokuju vašu nezainteresiranost za seks. Ponekad spavanje u odvojenim krevetima može rasplamsati žar! Odvojenost će vam pomoći da shvatite koliko si međusobno nedostajete", poručuje seksualni terapeut Payal Kapoor.

4. "Nevjerne" misli su uobičajene

Neke ljude treba stalno podsjećati kako još uvijek izgledaju poželjno i seksi. Kad se to ne dogodi, oni traže divljenje izvan veze. A nevjerne seksualne misli su uobičajene. Netko je s pravom rekao, "Seks može odvući daleko, no ljubav je ta koja uvijek vraća natrag!"
"Svaka se osoba želi osjećati poželjno. A kad parovi taj osjećaj ne dobivaju u braku, oni ih traže izvan partnerske zajednice, i takve misli su uobičajene", poručuje psihologinja Seema Hingorani.

5. Bračne svađe su normalne

Pitate li se zašto su parovi oko vas sretniji i zaljubljeniji, dok vi povlačite okidač gotovo svaki drugi dan? Nemojte živjeti u uvjerenju da ste vi jedini koji to radite. Svi parovi se svađaju, to je pravilo, a ne iznimka!

 izvor: K. R. / ordinacija.hr