5 činjenica koje niste znali o muškarcima

razvod - svađa
Ipak, postoje određene činjenice o pripadnicima muškog spola koje možda niste znale, a u nastavku saznajte o čemu je riječ.

1. Muškarci vole lijepe žene

Iako nas brojni mediji, psiholozi i razna istraživanja uvjeravaju suprotno, istina je da muškarci jednostavno vole lijepe žene. Možda ih neće oženiti, ali ih vole vidjeti te da mogu birati između lijepe i manje lijepe žene, sasvim je jasno koju bi odabrali. Možda ste vi osoba koja više cijeni obrazovanje te ste dobar dio svog života uložili u edukaciju, u želji da pokorite svijet. I onda se jednog dana niotkud stvori 'praznoglava ljepotica' i ukrade vam ljubav vašeg života. Ne čini se pošteno, no stvar je u tome da su muškarci na prvi pogled prilično površni, uvijek su bili i uvijek će biti, svaka čast iznimkama. To je naprosto biološka pogreška majke prirode. Istina je da i oni žele nekoga s kime će kvalitetno provoditi svoje vrijeme i ostatak života, no na vrhu njihove top-liste su atraktivne žene. Nije da im je izgled jedina bitna karakteristika kod žena, ali je jedna od važnijih osobina koju traže.

2. Oni se mijenjaju, ali mi ih ne možemo promijeniti

Muškarci se mijenjaju, baš kao i žene. Život nam donese svoje i jednostavno više nismo iste osobe koje smo bile prije. Velik broj žena želi promijeniti svog partnera, otarasiti ga loših navika, mana, no to nažalost nije moguće. Naime, oni se mogu promijeniti, ali mi ih ne možemo mijenjati, osim ako oni sami to ne žele. Savjet ženama: ne možete promijeniti svog dragog. Prihvatite ga takvog kakav jest jer upravo je u tome tajna prave ljubavi. Ako ga ne prihvaćate sa svim njegovim nesavršenostima te ga neprestano pokušavate promijeniti, onda biste trebale odustati i pronaći nekog drugog tko će odgovarati vašim kriterijima. Samo imajte na umu da nitko nije savršen.

3. Ne mogu nam čitati misli

Mi žene imamo izrazito razvijenu intuiciju pa se ponekad čini kao da možemo čitati misli. No kod muškaraca to, nažalost, nije tako. Možemo im slati signale, ali ih oni u većini slučajeva neće shvatiti. Njima jednostavno treba neke stvari pojasniti ili doslovno nacrtati da bi ih shvatili. Kad je riječ o ženama, muškarci su izgubljeni i prilično nesigurni, baš kao i mi. Vjerovale ili ne, nije im nimalo lako kad moraju prići ženi koja im se sviđa. Žene ih često odbacuju ili im se čak i rugaju pa im je stoga ponekad vrlo teško učiniti prvi korak.

4. Ne vole da mi učinimo prvi korak

U prethodnoj smo točki naveli kako se muškarci boje učiniti prvi korak, ali isto tako ne vole kada žene pristupaju njima, što baš i nema smisla, ali je tako. Iako se mnogo puta žale zašto mi ne pristupamo njima prve, duboko u sebi oni to zapravo ne žele. Činjenica je da su muškarci lovci i oni naprosto vole loviti, jedna od karakteristika za koju je opet zaslužna majka priroda. Kada se oni nađu u ulozi plijena, na prvu im to laska, no kasnije ubrzo gube interes. Muškarci će uvijek ganjati žene koje su nedostupne i koje je teško zavesti jer su za njih upravo takve najzanimljivije.

5. Žele partnericu sa sličnim karakteristikama

Svaki muškarac želi životnu partnericu koja će dijeliti iste ili barem slične interese kao i on. Njima je, baš kao i nama ženama, važno da ih partnerica ispunjava i nadopunjuje te da dijele slične poglede na život. Isto bi trebalo vrijediti i za nas žene. Morale bismo tražiti muškarce sa sličnim karakteristikama. U protivnom, uvijek ih pokušavamo promijeniti, a to je, kao što smo gore naveli, nemoguće pa takvi pokušaji onda najčešće završavaju prekidom. Naime, nitko ne može biti sretan u vezi koja se temelji na lažima.

Izvor: zena.hr