4 stvari koje muškarci skrivaju od žena

razvod - svađa
... ne pričaju i koje ne vole dijeliti čak i s najbližima. Nije riječ o lažima (nadamo se!) već o intimnim stvarima, vezanima za nesigurnosti, emocije ili potrebe, koje ga muče. Sada imate priliku saznati što vaš dragi krije od vas (ili barem velika većina muškaraca), a možda i naučite nešto novo o njemu i poboljšate svoju vezu.

I on osjeća tjelesnu nesigurnost

Vi ćete se možda za vikend prije izlaska ubaciti u svoju seksi haljinicu i pitati ga kako izgledate, a on vjerojatno neće štedjeti na komplimentima. No, znajte da i njemu treba potvrda da vam je (i drugima) još uvijek atraktivan. Muškarci osjećaju pritisak da odašilju energiju koja govori kako su jako samouvjereni, no većina njih svejedno treba potvrdu da su privlačni. Recite mu koliko vam dobro izgleda i koliko vas privlači. Recite mu da se osjećate sretnom što ste u vezi ili braku baš s njim. Iako će se on možda praviti da mu nije stalo do toga što govorite, vjerujte nam da će svaku vašu riječ upijati kao spužva!

Ne zna kako se u potpunosti otvoriti

Po prirodi, muškarci su manje emotivni od žena. Muškarce se često treba puno više ispitivati i truditi se oko toga da otkriju svoje brige. I to nije zato što nemaju emocija ili briga, već zbog toga što ih naša kultura još uvijek uči da muškarci moraju biti snažni te da ne pokazuju osjećaje i brige.

Zato nemojte biti iznenađeni što vam on neće priznati da je povrijeđen nakon svađe, frustriran što već dva tjedna svakodnevno radite do kasno uvečer ili da želi da malo ozbiljnije počnete shvaćati svoje nesmotreno trošenje novca. Ovakvi sitni problemi, kada se nakupe, mogu postati veliki, te voditi do osjećaja zamjeranja.

Što napraviti? Budite strpljivi i puni razumijevanja, i pokažite mu da vam može apsolutno sve reći. Jasno komunicirajte svoje emocije, ali ga nemojte previše forsirati da otkrije sve svoje. Mirnim putem bez navaljivanja postići ćete puno više.

Jako je ovisan o vama

Većina muškaraca će spremno na sebe preuzeti ulogu skrbnika i zaštitnika, no malo njih će priznati da je i njima potrebna vaša stalna potpora. Muškarci imaju kolege ili prijatelje s kojima mogu ići na sport ili na pivu, no prilično je neuobičajeno da imaju istinskog, veoma bliskog prijatelja s kojim mogu dijeliti svoje unutarnje emocije. Tu ulogu im obično igra njihova partnerica. Oni se zaista žele osloniti na svoju partnericu, ali ne žele ispasti slabići.

Zato nemojte zaboraviti biti i njegova ljubavnica, supruga i najbolja prijateljica. Pitajte ga kako je bilo na poslu ili isplanirajte večer samo za vas dvoje, samo kako biste popričali. Ako vam se čini da je pod stresom, recite mu da ste tu ako ima potrebu nešto reći - čak i ako on u početku kaže kako je sve u redu. A kada vam se otvori, upijajte ono što on govori i nemojte se bojati odgovoriti mu. On želi vaše mišljenje. Vaše iskreno i pozitivno mišljenje je veoma važan dio snažne prijateljske strane vaše veze.

On se voli maziti više nego što pokazuje

Ponekad mu možda nije do seksa, ali to ne znači da ne želi vašu blizinu ili biti intiman s vama. Kao što žene trebaju emotivnu intimu povezanu s maženjem, tako i velika većina muškaraca uživa u tim momentima. Nemojte da vas prevare. Preuzmite i vi inicijativu, uhvatite ga za ruku, pomilujte ga ili mu se približite u krevetu. Naravno, nemojte opet pretjerivati i gušiti ga. Muškarcima je seks često na pameti, no u drugim trenucima nježan dodir vaše ruke sve je što mu zapravo treba.

žena.hr