4 novogodišnje odluke koje ne smijete donijeti

odluke, veza, partner, žena
Novogodišnje odluke obilježit će prvi mjesec i 2012. godine kada ćemo svi biti spremni za početak vlastitog makeovera koji će trajati 365 dana. Svake godine se ponavljaju slične želje, poput onih o mršavljenju i izlasku od minusa, a na koje se prisjetimo svaki puta kada se 'ogriješimo' o bolnu točku.

Tako umjesto odlučnog stopostotnog zaklinjanja u drastične promjene, 'omekšajte' svoje želje i čim ih sročite više kao ohrabrenje, a manje kao oštre zapovijedi puno lakše ćete ih ostvariti.

1. Idem na ozbiljnu dijetu
Mršavljenje je jedna od najčešćih novogodišnjih odluka. I jedna od odluka od kojih se najčešće i najbrže odustajalo. S obzirom na obilne blagdanske stolove ne čudi da je dijeta jedna od prvih ideja za olakšavanje savjesti. Ali umjesto nametanja drastičnih režima prehrane, odlučite ne preskakati doručak, kao i voće i povrće u obrocima, te odustati od barem jednog odlaska u restoran brze prehrane mjesečno.

2. Vježbat ću svaki dan
Ako niste do sada redovito vježbali, vjerojatno nećete odjednom postati dio inventara obližnje teretane. Umjesto da kupujete novu odjeću za vježbanje koja bi trebala poslužiti kao stimulator za vaše novo aktivno ja, obujte tenisice te nakon ručka ili večere pola sata prošećite kvartom. U početku činite to dva do tri puta tjedno, dok se s vremenom ne 'navučete' i to učinite svakodnevnom rutinom.

3. Pit ću manje alkohola
Alkoholna pića u prekomjernim količinama nisu dobra za zdravlje. Ali ukoliko nemate ozbiljan zdravstveni problem s alkoholom, što zahtjeva pomoć zdravstvene ustanove, ne morate se odreći čašice vina ili piva nakon obroka. Ukoliko je riječ o sitnom zadovoljstvu, ili o rijetkim čašicama previše na slavlju s prijateljima, opustite se i živjeli!

4. Naći ću novi hobi
Što nije u redu s ovom odlukom? Apsolutno ništa, dapače, hvalevrijedna je i vrlo pozitivna za obogaćivanje društvenog života ili mentalnih sposobnosti. Ukoliko se mislite s odabranim hobijem zaista i baviti. A ako vjerujete da će vas uplaćeni tečaj francuskog jezika ili izrade sapuna natjerati da po prvi puta u životu krenete u nove hobby avanture, razmislite još jednom ili izaberite zanimaciju koja vas neće financijski opterećivati.

izvor: zadovoljna.hr