3 velike nevolje, koje mogu snaći brak!

1. Ekonomski problemi

 

Kada se par vjenča, ostvari ekonomsku cjelinu, te ubrzo nakon toga ukoliko nema dovoljno sredstava zaljubljene snađu financijski problemi. Jedna od najčešćih problema s kojim se susreću novi bračni parovi je problem stambenog pitanja, jer si ne mogu priuštiti vlastiti stan. To naravno znači da su prisiljeni živjeti s nečijim roditeljima, što uglavnom dovodi do određenih napetosti. Danas puno mladih žena neposredno nakon poroda nastavlja raditi posao, jer se ugodan život ne može ostvarivati samo plaćom muškarca. To znači da se vrijeme romantike i međusobnog uživanja znatno smanjuje i treba se prilagoditi novonastaloj situaciji. Ukoliko je par imao neku ušteđevinu znatno je lakše, no ukoliko po rođenju djeteta nema nekih novaca sa strane situacija je teža. Ukidanje raznih hobija i malih zadovoljstava zbog financijske stiske utječe na odnos, te se nerijetko događaju svađe, prepirke i nezadovoljstvo općenito.

2. Što se dogodi ako žena ostane doma

 Ukoliko radi samo muž, žena je uglavnom prikovana za kuću i brigu oko djeteta, što znači da postaje umorna, razdražljiva i nezadovoljna. Muž ima u glavi da on radi i da ne treba baš puno pomagati u kući. Kako je žena većinu dana doma a muž ide na posao žena ima osjećaj da ju zanemaruje jer većinu dana nije doma a kada dođe je umoran, to stvara frustraciju. Ima osjećaj da je ona samo majka i domaćica a to se uglavnom ženama ne sviđa. Brigu o djetetu trebaju preuzeti oba roditelja, stoga je možda najbolje da se žena isto vrati na posao i ostvari svoju financijsku neovisnost.

3. Kada seks 'puca'

Vrlo često brakovi pucaju zbog neusklađenosti u seksu što kasnije dovodi i do emotivnog razdvajanja. U prvim godinama braka treba se priviknuti na puno novih stvari i formiranje novog načina života. Često dolazi do situacija kada muž želi seks a žena nađe sto izgovora kako bi ga izbjegla. Ako se to događa puno puta tada muž počne misliti kako žena ima ljubavnika ili kako je postala frigidna i hladna prema njemu. To je u braku sklizak teren muškarac potraži zadovoljstvo negdje dalje jer u svom krevetu ne dobiva ništa. Za takve i slične situacije jednako su 'krivi' i muž i žena. Možda su zaboravili na romantiku, možda je muškarac postao egoističan u seksu ili se ženi uvijek žuri i još hrpa drugih stavri. U tom primjeru potreban je razgovor i nalaženje kompromisa jer problemi se neće riješiti sami. Ukoliko se takve stvari ne riješavaju na vrijeme dolazi do mržnje, prkosa i niza drugih negativnih ponašanja koja polako ali sigurno uništavaju brak i odnos.

izvor: www.intimatemedicine.com.hr