12 rečenica koje žene ne žele čuti

partner, veza, ljubav, sex, veza, sex, partneri, veza, rođenje, muškarac žena, mozak, partner, veza, ljubav, seks, mitovi, muškarac, partner, veza, ljubav, tip, ljubav, ljubavni život, načini, ljubav, iskrenost, veza, brak, veza, partner, ljubav, veza, partner, ljubav, veza, partner, crno vino, ljubav, veza, partner, ljubav, godine, veza, preljubnica, preljub, preljubnik, sex, veza, partner, partner, veza, ljubav, kompliment, sex, veza, partner, sex, žena, partner, veza, poklon, veza, razmišljanje, sex, veza, partner, sex, veza, partner, žene, muškarci, veza, partner, cura, spoj, kupljenje, muškarci, žene, glupost, veza, brak, veza, Novac, partner, čari, život, zajednica, ljubav, veza, partner, žene, ponašanje, veza, Facebook, veza, žena, veza, pravi, muškarci, žene, varanje, veze, geste, veza, ljubav, sreća, parovi, varanje, muž, znakovi, hodanje, brak, snaha, zet, Hercegovina, veze, istraživanje, ljubav, veza, vrste, partneri, tajne, otkrivanje, veza, ljubav, odluke, muškarci, brak, z

Posebno je zanimljivo zašto žene imaju posebno razvijen osjećaj gađenja za neke od najdosadnijih fraza koje postoje u jeziku te zašto ih čak i dobronamjerni komentari čine nervoznima.

Evo najgorih prijestupa:
Nije li zanimljivo to da nas može iživcirati rečenica 'izgledaš umorno' ili 'izgledaš fantastično, jesi li smršavjela'? Daily Mail je popisao rečenice koje je bolje ne izgovarati u prisutnosti dame.

1. Izgledaš umorno
Iako postoji nešto nejasno seksi kad tu frazu kažete muškarcu - jer to podrazumijeva zgužvanu košulju, kosu koja je počešljana rukom i jednodnevnu bradu - kod žena ne postoji ta čarolija. Kad je kažete ženi, to zapravo znači 'izgledaš blijedo i staro'.

2. Dobro izgledaš
To je malo pristojnija varijanta pogreške pod 1. Što znači 'dobro'? Da ne izgledaš bolesno? To se ne govori ženama koje frcaju seksipilom, to vam pada na pamet kad pred sobom imate osobu koja djeluje dotjerano, ali dosadno, i govori se iz pristojnosti, bez stvarne inspiracije.

3. Što je za ručak?
Još je donekle podnošljivo kad to pitaju djeca, kada se vraćaju kući umorna od cjelodnevne jurnjave. Ali kad vas to pita najdraži suprug, pa još zove usred radnog vremena da bi to pitao, ili šalje SMS u trenutku kada ste ludi od svih drugih poslova... to nevino pitanje doista može iznervirati.

4. Hoću, ali malo kasnije
To je fraza koja je u genetskom kodu svakog muškarca ili djeteta - i nepogrešivo je koriste kada god ih molite da vam malo olakšaju život. Mogu li isprazniti perilicu za rublje, mogu li odnijeti smeće, mogu li maknuti svoje papuče sa sredine sobe, mogu li napokon učiniti ovo ili ono, što bi svatko normalan učinio i bez da ga se pita - oni naravno hoće, ali kada god da ih pitate, uvijek je krivi trenutak.

5. Jesi li uključila grijanje?
To nije pitanje, nego optužba. I uvijek je potežu muškarci. Zar su centralno grijanje izmislile žene za žene? I zašto muškarci smatraju da je termostat sprava koju se smije dirati samo u slučaju najveće nužde? Ponekad se čini da muškarci ne odobravaju upotrebu grijanja sve do polarnih hladnoća.

6. Opusti se
To zapravo znači - prestani histerizirati. I u sebi uključuje nadmoćni mačo gard. On zapravo želi naglasiti da ste nedorasli situaciji pa morate duboko udahnuti te brojati do deset i natrag da biste mogli nastaviti razgovor.

7. Danas super izgledaš
Na prvu loptu taj kompliment zvuči sasvim prihvatljivo. Ali kad bolje razmislite, odmah čujete žaoke. Danas? Zašto danas? Želi li on time zapravo komentirati kako sam izgledala jučer? I možda prejudicira da ću sutra, nakon što današnja čarolija mine, ponovo izgledati bezveze? Da barem nije rekao 'danas'...

8. Pucaju te hormoni
Ultimativni muški bezobrazluk. Kad god izazovu naš pravedni gnjev svojim nesnosnim ponašanjem ili kad ne mogu argumentima pobiti to da žena ima puno pravo biti uzrujana, oni se vade na hormone. Kao: oni nikada nisu krivi, nego su žene tempirane hormonske bombe koje eksplodiraju nenadano i bez povoda, a barem jednom mjesečno.

9. Što si to učinila s kosom?
Kad je u pitanju kosa, muškarci jednostavno ništa ne shvaćaju. Zašto jednostavno ne kažu: sviđa mi se kako si izvukla pramenove i prelila ih preljevom u tonu karamele. Možda zato što muškarci više vole da se ništa ne mijenja, nego frizerske inovacije. A vi, gospodo: ako sumnjate da je odabranica vašeg srca upravo stigla iz frizerskog instituta (da, to se sada tako zove), nemojte biti toliko sumnjičavi. I nemojte se mrštiti na svaku inovaciju. Tome, naime, služe frizeri - da ne izgledamo uvijek isto.

10. Pogledaj kako ti izgleda auto
Da, upravo oni koji su specijalisti da unesu nered u svaki kutak kuće i svaku ladicu ormara postaju strašni puritanci kada je riječ o autu. Da, na stražnjem sjedalu ostala je vrećica fast fooda, mrvice keksa koje je jeo naš sin, požutjele novine, zgužvane stare karte za trajekt... ali sve zato što smo svestrane i auto nam služi za stotinu različitih stvari. I kad bismo ga očistili, kad radimo na poslu, radimo kod kuće, vozimo potomka iz škole... kad inzistiraju na tome, pokazuju koliko su neuviđavni.

11. Moja mama najbolje kuha
Zapravo, koga je briga za to što njegova mama najbolje kuha? I svima je jasno da se ne možemo natjecati s kuhinjom njegovog djetinjstva, začinjenom nostalgijom i uspomenama na vrijeme kada je bio središte njezina svijeta. Uostalom, tko ima vremena raditi štrudlu od jabuka kad je možete kupiti u svakom supermarketu? I pitanje svih pitanja - zašto kćerke nikada ne govore da njihove mame najbolje kuhaju, nego uvijek sinovi?

12. Maco!
Čudno je to - žene bi trebale biti zadovoljne kada ih uspoređujemo s umiljatom životinjom. No, s druge strane, možete li zamisliti životinjski ekvivalent koji bismo prišili muškarcima? Lave? Tigru? Pastuše? Zvuči idiotski, zar ne? Pa ni mace ne zvuče puno pametnije, jedino što smo se privikle. A pitanje je jesmo li trebale.

izvor: tportal.hr