10 najgorih stvari koje možete napraviti na plaži

plaža

Od konzerva paštete koje se mahom otvaraju na plus 40 preko plastičnih sandala sa ili bez bijelih čarapa do kojekakvih 'svemirskih' kReacija, neki ‘dodaci' za plažu su jednostavno treš

Konzerva paštete

Možda nije baš primjereno zbijati šale na račun turista koji na plažu dolaze opremljeni paštetama i drugim konzervama kad se sjetimo kako ‘naši ljudi' na skijanje odlaze s gepekovima punim sarmi i graha. Mnogi će se složiti da umakanje korice kruha u paštetu ima svojih čari, ali ne moramo valjda napominjati da postoje i puno primjerenije i sigurnije namirnice za konzumaciju na plus 40.

Plastične sandale

Razumijemo da trogodišnjaci izvode bijesne gliste i da ih je teško uvjeriti koliko je zdravije hodati bos po kamenčićima, nego u nekim plastičnim sandalama. No, ta je informacija očito zaobišla i mnoge navodno odrasle primjerke ljudske vrste. Redovito nas oči zabole kad vidimo kako navlače te jeftine plastičnjače koje nikako nisu dobre za stopalo. A evolucija u proizvodnji nas je dovela i do kroksica, jednako besmislenih, barem kad je kupanje u pitanju.

Bijele čarape

Jedina gora stvar od plastičnih sandala na plaži su plastične sandale na bijelu čarapu. Taj koncept nikako ne razumijemo. Konačno smo dočekali vrijeme dovoljno toplo da na sebi ne moramo nositi slojeve i slojeve odjeće, da nam stopalo može slobodno uživati u prirodnoj masaži šljunka i mora, ali ne! Što je sigurno, sigurno je. Možda negdje oko sedam navečer zahladi...

Kampiranje na plaži
Ako imate djecu, onda znate da odlazak na plažu više ne podrazumijeva samo ručnik i novčanik. Treba uzeti i kremu za sunčanje, neku tekućinu, možda malo voća, po mogućnosti suncobran ili šator za hlad, igračke, kanticu i lopaticu za pijesak, rezervnu odjeću ili bar rezervne kupaće kostime, prijenosni frižider s hranom, čamac na napuhavanje... Ponekad obitelji izgledaju poput nomada koji upravo sele iz kuće. I kad sve to spakiraju i potrpaju u prijevozno sredstvo, pronađu mjesto na plaži, raspakiraju se, taman je već vrijeme za lagano razmišljanje o povratku na večeru jer sunce upravo zalazi.

Kolekcija ljubića
Osim kupanjem, ispijanjem hladnog napitka ili kave, sladoledom, sunčanjem i drugim aktivnostima, na plaži smo skloni vrijeme kratiti lakom literaturom. A ako nisu časopisi, onda su ljubavni romani. Nesretne ljubavi, intrige, prevare, ljubomore... Možete li zamisliti zanimljiviji sadržaj dok se znojite pod suncobranom?

Majice za kupanje?

Ok, razumijemo da se ne osjećaju svi baš savršeno u svojem tijelu i da im nije najugodnija stvar na svijetu skinuti se u badekostim, ali majica... Stvarno? Da stvar bude bizarnija, često su baš roditelji ti koji tjeraju djecu da se kupaju u majicama kako ne bi pocrvenjeli. Naravno da to nema nikakvog smisla. Em mokra koža lakše izgori, em suha bijela majica pruža zaštitu od sunca koja odgovara faktoru od šest do sedam, a mokra još manje.

Autom do mora
Ako nemate kuću tik do plaže ili vam se smještaj nalazi negdje dalje, sva je prilika da nećete klipsati na plus 40 po kamenjaru, već ćete se odlučiti za opciju vožnje do plaže. I sve to ne bi bio nikakav problem da onda pojedinci ne odluče automobilom doći tik do mora. Pa ništa... Obzirom da je tim potezom uzeo nekoliko mjesta za sunčanje, najpravednije bi onda bilo raširiti ručnik na njegovom krovu.

Svemirske kreacije

Apsolutno podržavamo hrabrost za bizarne kreacije, no nekim komadima bi ipak bilo bolje odoljeti. Recimo, leopard tange na muškarcu možda mogu biti zabavne samo u kontekstu američke komedije, a ne hrvatske plaže. Ili kakav zgodan mankini, također bismo ga radije rezervirali za komedije, britanske u ovom slučaju.

Kazić

Možda vam zvuči bizarno, no još uvijek postoje ljudi koji će na plažu doći opremljeni starinskim kazićem. Vjerojatno je to neka hipsterska stvar koju ne razumijemo. Doduše, može biti vrlo zanimljivo poslušati kakva će nam glazba proparati uši iz tog zaboravljenog aparata. A ako su ipak nešto moderniji, onda će raspaliti glazbu iz mobitela. No, maltretiranje drugih iz bilo kakvog uređaja jednostavno nije fora.

Pas kao accessoire

Pas sa špangicom i gumicom na glavi, po mogućnosti maramom oko vrata ili nekim drugim sličnim odjevnim predmetom, često na plažu dolazi u torbici ili bar u rukama vlasnice/vlasnika. Kad bismo mogli porazgovarati sa psima, pretpostavljamo da im ne bi bilo stalo do modnih dodataka. A vjerojatno bi im bilo još manje drago kad bi shvatili da su oni sami ‘modni dodatak'!

tportal.hr