Edo Maajka za Mostar Summer Fest: Odrastao sam i sazrio na mikrofonu

Edo Maajka, Mostar Summer Fest, Edo Maajka, interview, izrael, židovi

I zato ćemo svi mi skupa s Edom 28. lipnja furati no sikiriki style. U međuvremenu je od Ede stig'o intervju.

Razgovarao: Milenko Margeta

Edo, kako si, što se radi?
Dobro sam, žena, djeca, pelene i tako to...

Kakav je život u Tel Avivu? U kojoj mjeri napeta bliskoistočna situacija utječe na svakodnevni život? Preko televizije stekne se dojam da je Izrael policijska država.
Pa jest i policijska država i vojna: sigurnost je najbitnija stavka ovdje. Tel Aviv je odličan, more, plaže, ljudi su fini, ali ima i šupaka - kao i svugdje.

Mahir i Alma je prelijepa ljubavna pjesma s tužnim krajem. Zašto nema više takvih, pa makar i s tužnim završetkom?
Imam mali problem s ljubavnim pjesmama, tako da sam se dosad izvlačio na to da rep nije baš medij za ljubavne pjesme.

Nešto više od deset godina prošlo je od izlaska, sada već epohalnog, prvijenca 'Slušaj mater'. Kako gledaš na, od tada, pređeni put: i glazbeno i na osobnom planu?
Za opisati to trebala bi mi knjiga. Puno se toga dogodilo na svim nivoima mog života, puno uspona i padova, sela i gradova... (smijeh) Mogu slobodno reći da sam odrastao i sazrio na mikrofonu.

Što misliš kakva je budućnost hip-hopa na ovim našim prostorima? Ima li mladih izvođača koji su spremni preuzeti odgovornost, i daje li se mladima šansa uopće?
Mladima se ne daje šansa ni za što. Nebitno koji oblik glazbe da radiš, sve ovisi o tebi i tvojoj snalažljivosti jer kod nas izdavaštvo koje ulaže u izvođače nikad nije funkcioniralo. Što se tiče hip hopa mislim da se dosta radi: Frenkie je izdao EP s Billainom, uskoro će izaći album od Kontre kojeg ja očekujem s nestrpljenjem - par je stvari koje sam čuo genijalno i riječ je o jako darovitom nabrajaču. Nadam se da neće proći nezapaženo kao genijalni albumi Sanija iz Zenice. Regionalno je slika još bolja: Beograd će u ovih godinu dana izbaciti dosta novih albuma i izvođača, u Hrvatskoj su Dječaci i Kiša Metaka uradili nevjerojatan posao i najavili novi dalmatinski val repera koji su već poharali klubove u regiji.

Postao si tata prije nešto više od dvije godine. Kakav je osjećaj biti tata?
Odličan. To je posao s punim radnim vremenom i s toliko beneficija da mi je jako teško objasniti riječima takvu sreću.

Što raja može od tebe očekivati na Mostar Summer Festu?
Očekujte energični nastup, provest ću vas kroz sve albume i najaviti neke nove stvari, dolazim sa dj Soulom, Frenkie je back up, znači nema slabih karika.

Edo Maajka,Mostar Summer Fest