Pogledajte strateške ciljeve Vlade koje je usvojio Predstavnički dom PFBiH

Dom naroda
Dom naroda

Predstavnički dom Parlamenta Federacije prihvatio je ovogodišnji Program rada Vlade Federacije BiH za 2020. godinu, u kojem su strateški ciljevi vezani za dalje usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, očuvanje makroekonomske stabilnosti, reforme iz područja ekonomije, pravosuđa i zdravstva, izgradnju i rekonstrukciju transportne, energetske i okolišne infrastrukture, te borbu protiv korupcije i organiziranog kriminala.

U skladu s tim, prioriteti Vlade će biti usmjereni na projekte intenziviranja gospodarskog razvoja, jačanja unutarnje društvene stabilnosti Federacije i jačanja vladavine prava, te će Vlada u suradnji s drugim nivoima vlasti raditi na euroatlantskim integracijama u cilju osiguranja dugoročno održivog i stabilnog sustava koji će FBiH učiniti konkurentnijom.

Rađen je na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, Programa ekonomskih reformi FBiH 2020. - 2022., Reformske agende za period 2018. - 2022. i godišnjih planova rada federalnih ministarstava koji su dostavljeni na obradu Federalnom zavodu za programiranje razvoja.