Pismo Organizacijskog Odbora "STOP MAJORIZACIJI HRVATA U BIH" Vukovaru

Što Vam dalje možemo reći nego kako su Hrvati Bosne i Hercegovine u suzama, suzama koje smo već jednom isplakali, i koje isplačemo svake godine u spomen na žrtve grada Vukovara i cijele Hrvatske.

Zatečeni najavama potpisivanja sporazuma između grada Vukovara i grada Sarajeva, osjećamo se dužni reagirati i podsjetiti Hrvate u Hrvatskoj( ni veće, ni manje) kako potpisuju sporazum o suradnji s gradom iz kojeg se sustavno majoriziraju Hrvati Bosne i Hercegovine, ponavljamo HRVATI. Pišemo Vam u nadi kako se radi samo o nedovoljnom informiranju javnosti Hrvatske i gradonačelnika Vukovara, gospodina Željka Sabe.

Podsjećamo Vas, Sarajevo je glavni grad Bosne i Hercegovine, države u kojoj su Hrvati konstitutivan narod. Također, Sarajevo je grad koji je centar bošnjačke političke moći na čelu s predsjednikom SDP-a BiH Zlatkom Lagumdžijom, te centar iz kojeg se sustavno obespravljuju i majoriziraju Hrvati, Vaša braća po krvi, vjeri i nacionalnosti. Dokaz majorizacije nad Hrvatima je i rezultat peticije ''Stop majorizaciji Hrvata u BiH'' koju je potpisalo preko 140 000 žrtava majorizacije.

Kako kaže Alija Behmen, gradonačelnik Sarajeva, ''Vukovar je nekad imao širu lapezu od Sarajeva kad je riječ o nacionalnoj strukturi stanovništva''. Na ovu izjavu ne smijemo ostati ravnodušni, te moramo podsjetiti gospodina Behmena kako u ''multietničkom'' Sarajevu trenutno ima više Kineza nego Hrvata, a gradu Vukovaru moramo poručiti kako ti Hrvati nisu dobrovoljno napustili Sarajevo, dobrovoljno su ga samo branili u ratnom periodu. Gospodin Behmen nije propustio ni pohvaliti se članstvom Sarajeva u ''Asocijaciji gradova nositelja poruke mira'', također nevjerovatnog propusta te asocijacije, jer kao što vidimo ''sarajevska politika'' intezivno radi na narušavanju mirnih odnosa unutar Bosne i Hercegovine. Iz Sarajeva je jasno poslana poruka kako u Bosni i Hercegovini na snagu stupa ''zakon jačeg'', te se Hrvate tretira kao nepoželjan narod, iako im je Ustavom zajamčena konstitutivnost i jednakopravnost.

Također podsjećamo kako je gospodin Alija Behmen član SDP-a BiH, te već vidimo pripremljeni scenarij stvaranja slike suradnje s Hrvatima, sve u cilju lakšeg prikrivanja uništavanja Hrvata u BiH. Ne radi se o ''tamo nekim'' Hrvatima, već o Hrvatima kao što ste i Vi, Hrvatima koji plaču kada Vatreni izgube, koji se raduju kada Vatreni pobijede, a sve to dok Sarajevo i ostali gradovi navijaju protiv Hrvatske pod zastavama Turske, Brazila, Japana, sve po potrebi. Radi se o Hrvatima koji su također ginuli za Hrvatsku, radi se o krajevima odakle dolazi Vaš i naš heroj, pokojni Blago Zadro.

Ovim putem pozivamo grad Vukovar, građane Hrvatske i gospodina Željka Sabu, da ne nasjedaju na slatkorječivost službenog Sarajeva, te da ne sudjeluju u uništavanju naroda kojem i sami pripadaju. Nadamo se da ćete imati snage čuti jecaje Hrvata u BiH, ne dogodila nam se pjesma i crni stih ''kakvo je to došlo vrijeme, i brat brata vara''. Gospodine Sabo, EU i IPA fondovi su premala cijena za prodati svoj narod. Podsjećamo, svake godine iz hrvatskih gradova u BiH autobusi u kolonama hodočaste u Vukovar, i zajedno s vukovarcima se prisjećaju velike tragedije i nepravde prema hrvatskom narodu. Dođite u Mostar, Široko Brijeg, Livno, Ljubuški, Čapljinu i ostale hrvatske gradove koji zaslužuju takve sporazume. Hrvati Bosne i Hercegovine će Vas dočekati raširenih ruku kao i svakog Vukovarca. Budimo jedinstveni kao i onih godina. JOŠ UVIJEK POSTOJIMO, TAKO ĆE I OSTATI.

Želimo Vam obilje sreće i zdravog razuma,

[Organizacijski odbor, STOP MAJORIZACIJI HRVATA U BIH]