NAKON 25 GODINA Stanari bivše Ćirine zgrade dobili stanove u Mikačića zgradi te subvencije za renoviranje

Damir Cvitanović
hercegovina.info

Stanari nedavno srušene Željezničke zgrade Ćiro dobili su nove stanove nakon što su već dva i pol desetljeća podstanari vlastitog grada. Svi su imali rješenja da će im se dodijeliti novi stan ukoliko im ne bude obnovljena zgrada. Danas, u svojim rukama imaju ključeve stanova u Mikačića zgradi jer se ovo pitanje konačno riješilo nakon dugogodišnjih obećanja.

"Sve je riješeno. Mi smo dobili ključeve i rješenja, preostaje nam renovirati. Od Grada ćemo dobiti 400 KM/m2 subvencije za renovaciju", za hercegovina.info potvrdio je Damir Cvitanović, predstavnik bivše Željezničke zgrade Ćiro.

Damir Cvitanović

Naš sugovornik je tako godinama bio podstanar u svome gradu, a u Ćirinoj zgradi je živio od 1975. do rata. Do neki dan najgore je bilo što stanari nisu mogli podnijeti tužbu, jer im nitko ne dira zgradu. Sad kad je srušena, cijela situacija dobila je epilog.

"Prihvatili smo to što nam se nudilo, 25 godina čekamo i svi smo u međuvremenu ostarili. Puno bolja i realnija opcija nego da se još gonjamo po sudovima", nastavlje.

Iako koje desetljeće stariji, Mikačića zgrada na Bulevaru dobit će novih šest vlasnika novoizgrađenih stanova.

Damir Cvitanović

"Ukupno šest obitelji dobilo je stanove, toliko je bilo ukupno bilo u bivšoj zgradi. Ista je kvadratura koja je bila u Ćirinoj zgradi", ističe.

Teško da će itko uskoro useliti u dobivene stanove jer se rasplet situacije dogodio prije 15 dana. Prema završnim navodima našeg sugovornika nitko nije ni počeo sa subvencioniranom renovacijom, a nisu spremni ni papiri. Kako kaže za naš portal Cvitanović, još uvijek se "natežu" lokalna vlast i željeznica od koga će bivši stanari izvršiti otkup certifikatima.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.