FOTO  SVI GA ŽELE ZA SUSJEDA Bešlić kupio dva i pol duluma zemlje u Vojnu, pa stiže i vodovod

Vojno Bešlić plac
hercegovina.info

Poluotok Vojno kod Mostara uskoro će dobiti novu vodovodnu mrežu, a izgledno je i druge infrastrukturne pretpostavke za normalan život. U pismu upućenom našoj redakciji navodi se “da nije slučajno da je baš ove godine planirano 85 000 maraka za vodovod na poluotoku, i da je baš sad u fokusu ovaj dio grada, već da je to tako jer je tamo zemljište kupio i mostarski gradonačelnik”.

Natjeralo nas je to da se tom istom cestom dovezemo do Vojna, da pitamo kome je to gradonačelnik stigao u susjedstvo, i je li to samo jedna od novih mostarskih priča. Vikendicu nismo našli, no jesmo zemljište za koje nam kažu da ga je kupio mostarski gradonačelnik.

Radi se zapravo o dvjema parcelama spojenima u jednu. Parcele broj 837/1 i 837/2 u vlasništvu su obitelji Bešlić. Jedna je pašnjak 3 klase od 1477 kvadrata, a druga oranica – njiva 7 klase veličine 1013, što bi ukupno bilo negdje oko dva i pol duluma zemljišta s pogledom na jezero. Zemljište je ograđeno, već ponešto i zasađeno, a reklo bi se i da je planirana gradnja.

Po izvodu iz plana javnih nabavki za tekuću godinu vidimo da će za vodovod u Vojnu biti uloženo 85 tisuća maraka. U vožnji poluotokom zamjećujemo da je velikim dijelom voda i prošla, a cijevi su vidljive i kod gradonačelnikova placa. Svježe mu je prikopčana i struja, iz čega bi se dalo pretpostaviti da je gradnja u planu.

U Gradskoj upravi na telefone se ne javljaju, pa smo im upit poslali i mailom.
Gradonačelnika Bešlića pitali smo jesu li ulaganja u vodovod na poluotoku Vojno u vezu s parcelom koju on posjeduje na navedenom poluotoku, odnosno je li Grad odobrio navedeni projekt zbog toga što gradonačelnik ima parcelu na navedenom poluotoku. Odgovor željno isčekujemo.

Podržite i DONIRAJTE našu rubriku ISTRAŽILI SMO

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.