698.000 maraka za nova računala Rektorata

Računala
Ilustracija

Sveučilište u Mostaru za 698 tisuća maraka bez PDV-a planira nabaviti računalnu opremu za potrebe ustrojbenih jedinica i rektorata Sveučilišta u Mostaru, što bi s prošlogodišnjom nabavkom iznosilo ukupno milijun maraka.

Sveučilište je već u svibnju 2019., također za potrebe rektorata i ustrojbenih jedinica, nabavljalo računalnu opremu i potrepštine. Ugovor vrijedan više od 390 tisuća maraka bez PDV-a tada je dobila mostarska tvrtka Katarina d.o.o.

Podsjetimo, Sveučilište u Mostaru je sredinom studenog nabavilo projektor u vrijednosti od gotovo 25 tisuća maraka, bez PDV-a.

Na natječaj, koji je objavljen krajem rujna, prijavila su se dva ponuditelja, a kao najbolja ponuda označena je ona tvrtke Katarina d.o.o. s nabavnom vrijednosti od 24.535 KM bez PDV-a. Pravilo najniže cijene u ovom slučaju se nije moralo ni primijeniti s obzirom da je navedena ponuda ujedno bila i jedina prihvatljiva. 

U isto vrijeme, rektor medijima, među ostalim i našem, nikada nije odgovorio na jedno pitanje - razmatra li se mogućnost smanjenja cijena školarina obzirom da su brojni roditelji ostali bez posla zbog pandemije. Na druga pitanja je odgovarao. Roditelji i studenti čiji su prosvjedni krik ugušili plaćaju istu cijenu, i njima popusta nema. S druge strane pak nabavlja se i oglašava, uvijek u istim tvrtkama i medijima. 

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.