FOTO  POMOĆ JEDNIH DRUGIMA Mostarci obradovali sumještanku za predstojeću zimu

Potoci Mostar
Hercegovina.info

Posljednjih dana mještani bjelopoljske kotline, te rukovodstvo tamošnje mjesne zajednice neumorno rade na pomoći socijalno ugroženoj obitelji, kako bi predstojeće hladnije dane dočekali spremni.

Naime, kako nam je rečeno, ukazala se potreba za pomoć gospođi iz naselja Humac - Željuša koja ima vrlo mala primanja (ispod 300 KM) koja nisu dostatna za život i kupovinu svih namirnica kako bi se mogao preživjeti mjesec.

"Muž ove gospođe je preminuo, a sin i kćer ne žive zajedno s njom iz osobnih razloga. Gospođa se obratila rukovoditeljima mjesne zajednice sa željom da joj se donira 1-2 metra drva kako bi hladnije dane lakše preživjela.

Na osnovu ovih informacija, iz mjesne zajednice Bijelo Polje su kontaktirali poduzeće 'Drvosječa' s molbom, ako su u mogućnosti, da izađu ususret, te da se osigura manja količina ogrjeva za navedenu gospođu", navode iz MZ Bijelo Polje za Hercegovina.info.

"Kao poduzeće koje na tržištu BiH posluje već 15 godina, uz četiri poslovnice (Mostar, Sarajevo, Zenica i Banja Luka - sezonske poslovnice su Tuzla i Brčko), mi smo društveno - odgovorna kompanija na način da se zahvalimo lokalnoj zajednici na povjerenju koje nam ukazuje. Spremni smo pomoći kada su u pitanju humanitarne akcije u onom domenu u kojem djelujemo, a u ovom slučaju je to ogrjev. Ova obitelj, odnosno gospođa je od nas danas potpuno besplatno dobila 5 prostornih metara ogrjeva. Naš slogan je 'Samo sunce grije bolje od nas', te u skladu s tim radimo na tome da predstojeću zimu nitko ne dočeka u hladnom domu", rekao je za Hercegovina.info predstavnik prodaje poduzeća 'Drvosječa' Mostar Muhamed Helać.

Helać je zahvalio na ukazanom povjerenju, te je izrazio spremnost da poduzeće 'Drvosječa' u okviru svojih mogućnosti pomogne ljudima u potrebi, barem kada su hladniji dani u pitanju i doniranje ogrjeva.

Rukovodstvo mjesne zajednice se srdačno zahvalilo ovom poduzeću na spremnosti za pomoć potrebitima, te im je uručena zahvalnica. Također iz ove mjesne zajednice su naveli kako je do sada prikupljena i određena količina hrane za ovu obitelj, a akcija pomoći se neće okončati uručenjem ovih priloga, nego se nastavlja i dalje. Ukoliko i vi želite na neki način pomoći, možete se javiti u prostorije mjesne zajednice Bijelo Polje gdje će vam dati dalje upute.

Napomena: Od strane obitelji, ali i mjesne zajednice upućena je zamolba za zaštitu osobnih podataka gospođe kojoj je pomoć uručena, te su isti poznati redakciji i rukovodstvu mjesne zajednice.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.