Korone nema u zatvorenom noćnom klubu, ali ima na otvorenom ispred rektorata

Studentski zbor
Oculus Media / Drugi način

Organizatori studentskih prosvjeda u Mostaru u Facebook grupi Studenti protiv online nastave objavili su fotografije v. d. predsjednice Studentskog zbora, koja se za vikend odlično izgleda dobro zabavljala, bez straha od koronavirusa - dok je nedavno bojkotirala prosvjed, u pismu navodeći i epidemiju. 

“Ne podržavaju studentske prosvjede jer je neodgovorno organizirati prosvjede u tijeku epidemije, ali zato podržavaju okupljanje u noćnim klubovima isto tijekom epidemije? V.d. predsjednica Studentskog Zbora SuMa”, napisali su organizatori u facebook grupi nastaloj zbog otpora visokim cijena školarine, a koja broji preko 2000 članova. 

"Smatramo da upravo sada trebamo pokazati odgovornost koja se stalno provlači kroz proteklih šest mjeseci i na koju nas stalno upozoravaju. Moramo razumjeti kako se Sveučilište mora pridržavati i poštovati propisane epidemiološke mjere. Ukoliko bi bilo suprotno, došlo bi do još većih problema i širenja zaraze te je kombinirani model nastave trenutno jedina moguća opcija. Ovo je privremena odluka koja se mijenja u skladu s propisima nadležnih tijela", napisala je v. d. predsjednica u priopćenju kojim se ograđuje od prosvjeda. 

Ona je odgovornost pokazala, na drugim studentima je da je prate.