FOTO  Dodjelom nagrada "Stablo ljubavi" zatvoren 14. Mostar Film Festival

mostar film festival
hercegovina.info

Dodjelom nagrada "Stablo ljubavi" za najbolja glumačka ostvarenja natjecateljskog dijela programa, u utorak navečer na platou mostarskog Sajma gospodarstva u Rodoču, svečano je zatvoren 14. Mostar Film Festival (MOFF).

Žiri natjecateljskog dijela programa, kojega su činili Miro Barnjak, Anila Gajević i Branka Bešević, izabrao je najbolju mušku i žensku glavnu ulogu, zatim najbolju sporednu žensku i mušku ulogu te najboljeg debitanta, a nagrađenima su uručene nagrade "Stablo ljubavi", replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Nagradu za najbolju glavnu mušku ulogu ovogodišnjeg Mostar Film Festivala osvojio je Goran Bogdan za ulogu u filmu "Otac", dok je nagrada za najbolju glavnu žensku ulogu pripala Mariji Škaričić za glumu u filmu "Mare".

Nagrada za najbolju žensku sporednu ulogu dodijeljena je Jadranki Đokić za ulogu u filmu "Koncentriši se baba", a za mušku sporednu ulogu nagrađen je Boris Isaković za glumu u filmu "Otac".

Najboljim debitantom ove je godine proglašen Lazar Dragojević za ulogu u filmu "Odvedi me negdje gdje je lijepo".

Ravnatelj Festivala Slaven Knezović kazao je kako je zadovoljan posjećenošću MOFF-a, iako je ove godine festival bio u znatno drugačijem izdanju zbog pandemije koronavirusa - posjetiteljima je omogućeno autokino.

"Publika je zadovoljna autokinom. I izgleda da je to jedini način dok traje pandemija da se tako pogledaju filmovi", istaknuo je Knezović dodavši kako su pandemiju na neki način porazili.

Izrazio je nadu da će se svi idući festivali održavati u normalnim uvjetima.

Četrnaesto izdanje MOFF-a započelo je 16. listopada projekcijom filma "Mater", a završilo dodjelom nagrada i projekcijom filmova "Mare", "Pinocchio" i svjetskom premijerom filma "Australijanac", redatelja Faruka Sokolovića.