ŽZH: Umjesto zatvora rad za opće dobro

05.12.2011

Vlada Zapadnohercegovačke županije donijela je Pravilnik o radu za opće dobro kojim je stvorena mogućnost zamjene kazne zatvora radom za opće dobro, priopćeno je danas iz te vlade.

Županijska ministrica pravosuđa i uprave Borka Herceg Lukenda sklopila je ugovore o radu za opće dobro s predsjednicima crvenih križeva iz općina u sastavu ZHŽ-a te s direktorima javno-komunalnih poduzeća Široki Brijeg, Grude i Posušje.

- U zapadnoeuropskim državama izvršenje kaznene sankcije rada za opće dobro na slobodi doprinijelo je smanjenju stope kriminaliteta, recidivizma tj. povratka počinjenju kaznenog djela, smanjenju osjećaja straha među građanima, ali i višestrukim uštedama javnih sredstava. Kako je rad za opće dobro novina u sustavu izricanja kaznenih sankcija, koja se počinje primjenjivati na području BiH, u tu svrhu, posredstvom britanskog veleposlanstva, bit će organizirano stručno usavršavanje povjerenika koji će vršiti nadzor nad osobama kojima je izrečena sankcija rada za opće dobro, priopćeno je iz Vlade Zapadnohercegovačke županije.
bitno.ba

loading...