ŽZH pojačava granice, evidentirana 154 migranta

ilegalni migranti , emigranti, ekonomski emigranti, imigranti, iliegalni imigrant
... Županiji Zapadnohercegovačkoj, komesar policije u Ministarstvu unutarnjih poslova Milan Galić na 105. sjednici održanoj u ponedjeljak upoznao je članove Vlade ŽZH o ukupnoj sigurnosnoj situaciji u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Mjerodavna tijela u Županiji Zapadnohercegovačkoj kontinuirano prate situaciju u vezi s migrantskom krizom na zapadno balkanskoj ruti. Sve osobe koje ulaze u Županiju legitimiraju se i proslijeđuju Uredu za strance, a od siječnja 2018. godine do danas evidentirano je 154 migranta. Naglašeno je da policijski službenici ŽZH provode potrebne radnje i sve se odvija u skladu sa zakonom predviđenim ovlastima.

U svrhu bolje kontrole granica, a u cilju sprječavanja nezakonitih ulazaka i izlazaka s teritorija Županije Zapadnohercegovačke, jačaju se granični prijelazi u Županiji Zapadnohercegovačkoj u suradnji s ostalim policijskim postajama.

Trenutna procjena stanja sigurnosti u Županiji Zapadnohercegovačkoj je zadovoljavajuća. Ministarstvo unutarnjih poslova, preko svojih postaja i uprava, aktivno prati sva moguća događanja koja bi mogla ugroziti sigurnost u Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Također, komesar je izvijestio članove Vlade o nemilom događaju koji se dogodio u petak 25. svibnja 2018. godine u prostorijama Policijske uprave Ljubuški, te da Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke provodi unutarnju istragu u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, objavljeno je na službenoj stranici Vlade ŽZH.