FOTO  Zimski grad u Mostaru, ali i Kupresu

Advent u Mostaru

... program se priprema ove godine. Kako su rekli organizatori, Advent u Mostaru svoja vrata službeno otvara 3. prosinca i bit će otvoren do 1. siječnja 2018. godine, piše Večernji list BiH.

Još bolji program

- Nakon što smo prošle godine uspješno osmislili, započeli i realizirali projekt "Advent u Mostaru", na radost naših sugrađana, dragih gostiju, ali i sudionika programa, ove godine smo pripremili još raznovrsniji, sadržajniji i zabavniji program uzimajući u obzir sugestije naših posjetitelja, a sve u cilju podizanja te manifestacije na još višu razinu.

I ove godine se na Advent vraća klizalište, koje smo prošle godine prvi put doveli u Hercegovinu. Klizalište će i ove godine privući veliki broj posjetitelja i sigurni smo kako će uživati u klizanju, ali i ambijentu oko klizališta koji smo ove godine posebno osmislili - rekli su nam organizatori.

Mali ZOO pobrinut će se izmamiti osmijehe na dječja lica, a ove godine posebno će se istaknuti velika dječja igraonica koja će biti upotpunjena bogatim programom za djecu. I vlakić je našao mjesto na Adventu u Mostaru, što će svakako razveseliti najmlađe posjetitelje.

- Ove godine naš program će biti obogaćen školskim predstavama, dva dana će nastupati i kulturno-umjetnička društva koja će predstaviti svu tradiciju našeg kraja. Interaktivna komunikacija s djecom kroz animatore, mađioničare, glumce i ples s plesnim skupinama iz Mostara, čini taj kutak savršenim za svu dječicu.

Djeca će imati priliku naučiti crtati uz Srednju likovnu školu iz Mostara, a organizirat će se i glazbene te radionice tehničke kulture. Uz Djeda Božićnjaka s kočijama, konjima, vilenjacima i maskotama najaktualnijih crtanih likova, adventski se kutak pretvara u bajku - ističu organizatori.

Naravno, Advent ne može proći bez pjesme, a za dobru glazbu zaduženi su brojni bendovi, cjelodnevni DJ i program zabavno-kulturnog karaktera odabrani kako bi se zadovoljili i najizbirljiviji ukusi.

Bogata ponuda

- Uz vesele zvuke, šaroliku ponudu naših izlagača, klizalište, bajke za dječicu, očekuje vas i bogata gastronomska ponuda uz neizbježno kuhano vino i ostale prigodne napitke. Vrijeme adventa je vrijeme pomirenja i međusobne pomoći, pa tako ni Advent u Mostaru nije zaboravio one kojima je pomoć potrebna. Namijenili smo štandove koje ćemo ustupiti udrugama na korištenje - zaključili su organizatori.

Kao i prošle, i ove godine osobe s posebnim potrebama bit će zaposlenici u prostorijama organizatora i radit će na odjelu zaduženom za dijeljenje besplatnih obroka osobama slabe imovinske i kupovne moći. Ulaz je besplatan za sve posjetitelje.

Zanimljivo je kako je sličan projekt zamišljen ove godine i u Kupresu, ali organizator detalje još uvijek skriva od javnosti.

- Snow park će posjetiteljima pružiti skijalište, baby stazu, malu stazu za snowtubing, ludi tobogan, klizalište te poseban zimski grad. To je sve što sada možemo otkriti - rekli su nam organizatori na upit o projektu koji pripremaju na Kupresu ove godine.