Zbog vrućina se odgađa početak školske godine?

Odgodu školske godine zatražio je velik broj roditelja, ali osnovnoškolskih i srednjoškolskih ustanova s područja HNŽ-a.

Nemogući uvjeti rada

U Ministarstvo obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačko-neretvanske županije posljednjih nekoliko dana pristigao je veći broj zahtjeva u kojima se traži odgoda početka nove školske godine za tjedan dana.

Kao razlog tome navode se velike vrućine i nemogući uvjeti rada u školskim ustanovama na području cijele županije.

Kako sve škole nemaju klimatizirane prostorije niti osnovne uvjete za rad na vrućinama uslijed kojih se ne preporučuje ni izlazak na ulice, roditelji i nastavno osoblje su izrazili strah za zdravlje i nemogućnost koncentracije za rad.
Da su primjedbe i zahtjevi roditelja i obrazovnih ustanova više nego opravdani, svjedoči i činjenica da je ovo vruća tema koja će u Vladi okupiti čelne ljudi HNŽ-a.
Vlada i Ministarstvo obrazovanja HNŽ-a ovih dana, kako je kazano iz Službe za odnose s javnošću, ozbiljno će razmotriti pristigle zahtjeve te, eventualno, donijeti odluku o odgodi početka nastavne godine za 9. rujna.

Produženi raspust

Iako je informacija o mogućoj odgodi školske godine brojne školarce razveselila produženim ljetnim raspustom, to bi ih moglo stajati nadoknadama kojim se u principu nitko ne raduje. Odgoda početak nastave pogodna je i za potpunije opremanja školaraca za novu godinu punu truda, rada i učenja, posebno ako se uzme u obzir činjenica da se na oglasnim pločama još uvijek nisu pojavile obavijesti s popisom odobrenih udžbenika.

Dnevni list