Zbog poskupljenja po gorivo u Hercegovinu

Nakon gotovo uobičajene kupovine zimskih guma u Hercegovini, gdje je prosječna guma za osobni automobil jeftinija oko 100 kuna po komadu, pri čemu se uštedi 400 kuna za sve četiri, tj. na tri kupljene gume u Hercegovini četvrta vas dođe besplatno, najnoviji trend je odlazak preko granice po benzin, piše tportal.hr.

Cijena benzina, koja je u Hrvatskoj 8,98 kuna za litru goriva Super 95, u Hercegovini je niža za 1,20 kuna po litri. Cijene dizela također su niže, a u prosjeku su cijene benzina i dizela u Hercegovini niže oko 15 posto.

Na prosječnom rezervoaru osobnog automobila odlaskom u Hercegovinu uštedi se oko 65 kuna, a ako ste usput kupili bocu plina za domaćinstvo, uštedjeli ste dodatnih 27 kuna, jer boca plina u Hercegovini košta 85 kuna, za razliku od iste u Vrgorcu ili Imotskom, koja je skuplja za 32 posto i stoji 112 kuna.

Osim benzina i plina, preko granice su jeftinije i ostale stavke u održavanju automobila, kao što su disk pločice, antifriz, sredstvo protiv zaleđivanja stakla i slično te su dodatni razlog zašto se svakog dana sve više vozača upućuje u šoping preko granice.