Započela distribucija premije ZZO HNŽ za 2013. godinu

...distribucijom premije za 2013. godinu. Cijena premije, kao i ranijih godina, iznosi 20 KM po jednoj zdravstvenoj iskaznici.

Od ove godine uplata premije osiguranja za 2013.godinu vrši se isključivo kod ovlaštenih ustanova za obavljanje platnog prometa (pošta, banka) na važeći žiro račun ZZO HNŽ kod UniCredit banke broj: 3381002202162310.

Premija se može preuzeti u svim područnim uredima prema mjestu prebivališta osigurane osobe, u direkciji Zavoda u Dubrovačkoj ulici i u Domu zdravlja Mostar.
Osigurane osobe koje premiju osiguranja uplaćuju jednim nalogom za više osoba, trebaju popuniti popis s imenom i prezimenom osigurane osobe, kao i JMBG.
Također, šalter pošte, na koji osigurana osoba može uplatiti premiju osiguranja, u vrijeme distribucije nalazi se i na otvorenim šalterima Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ, u Ulici Braće Fejića bb. i u Dubrovačkoj ulici.

U roku predviđenom za distribuciju, premiju mogu kupiti sve osigurane osobe koje posjeduju zdravstvene iskaznice, ali i one osobe za koje njihovi poslodavci nisu izmirili obveze iz zdravstvenog osiguranja. U trenutku kada poslodavci izmire te obveze, njihova premija postaje pravovaljana.

Premiju nakon predviđenog roka distribuiranja neće moći nabaviti nitko osim prvoprijavljenih (novorođenih) na zdravstveno osiguranje i to u razdoblju 30 dana od prijave.

Premija pored uštede oslobađa i plaćanja 134 usluge koje su se morale plaćati u vidu dosadašnjeg participiranja i to različito za svaku pojedinačnu zdravstvenu uslugu.

Distribucija premije završava 01. ožujka 2013. godine.