Vlada Zvonke Jurišića uplatila tvrtki staroj godinu dana 3 milijuna KM

Vlada ZHŽ

...kupljenim predstavnicima medija iznio podatke o zatečenom stanju u Proračunu Županije Zapadnohercegovačke, nepravilnostima i nezakonitostima u radu bivše Vlade, osobito u periodu nakon izglasavanja nepovjerenja Vladi. Predsjednik Ćosić je naglasio kako je bivša Vlada, unatoč donošenju Zaključka o obvezivanju Vlade Županije Zapadnohercegovačke u prijelaznom razdoblju, koji je donijela Skupština Županije Zapadnohercegovačke na 34. sjednici održanoj 4. kolovoza 2010. godine, a kojim se Vlada obvezuje da ne smije vršiti nikakve transakcije osim isplata plaća i doprinosa za proračunske korisnike, ignorirala navedeni Zaključak, čime je grubo prekršen Zakon o izvršavanju Proračuna Županije Zapadnohercegovačke.
- Slobodno mogu reći da je prošla Vlada na čelu s bivšim premijerom Jurišićem bila korumpirana vlada, uočili smo niz nezakonitih postupaka. Želio bih napomenuti da bivša vlast u prošloj godini uplatila na račun tvrtke koja je stara godinu dana 3 000 000 KM iz proračuna ŽZH-a- rekao je premijer Ćosić.

Ministar financija Radoslav Luburić prisutnim novinarima je rekao kako je bivša vlast imala osigurana sredstva kojima su trebale biti isplaćene porodiljne naknade a one nisu isplaćene, a tih novaca nema. U vremenu od 4.kolovoza kad je izglasano nepovjerenje bivšoj Vladi uplaćivani su milijunski iznosi za tvrtku Farmko iz Širokog Brijega. Nova Vlada smatra da je to nedopustivo ali da je rađeno smišljeno kako bi se ispraznila kasa koja je trebala dočekati novu vlast.

Bilo je govora i o jednokratnim pomoćima koje je isplaćivalo ministarstvo branitelja (oko 180 000 KM) po za njih nejasnim kriterijima.

ABCportal.info (FOTO Ivan RAMIĆ)