Vlada - sindikatima: Bili smo primorani smanjiti vam plaće!

Vlada HNŽ
Ovaj sastanak organiziran je kao nastavak jasnog opredjeljenja Vlade da kroz Gospodarsko-socijalno vijeće, ali i ovakve sastanke ima stalni dijalog sa socijalnim partnerima.

Predsjednik Vlade Denis Lasić upoznao je nazočne s ukupnim stanjem proračuna, ali i mjerama koje Vlada poduzima kako bi se stanje u proračunu popravilo.

„Vlada je unatoč svim mjerama koje je poduzela bila primorana poduzeti i mjeru smanjenja plaća proračunskim korisnicima za mjesec travanj", kazao je predsjednik Lasić dodavši kako će se sve učiniti da se prihodovna strana proračuna popravi i stvore pretpostavke da se u najskorije vrijeme moguće korigira ova odluka.

„Nisam sretan što je Vlada morala donijeti ovakvu odluku, ali kao odgovorni ljudi ne želimo dodatno zaduživati građane ove Županije i stvarati nove obveze", kazao je premijer Lasić, dodavši da „svi moramo dati svoj doprinos, da u financijskom smislu, preživimo ovu godinu i stvorimo pretpostavke da narednih godina naši proračuni pored socijalne imaju i razvojnu komponentu."

Vlada HNŽ