Vlada HNŽ-a primila 100 vježbenika

Vlada HNŽ, policija, Vlada HNŽ, pripravnici, popis, Vlada HNŽ
... o izmjenama i dopunama Zakona o pripadnosti javnih prihoda HNŽ i
Nacrt Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o porezu na promet nekretnina HNŽ, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

Usvojeno je i više odluka iz resora Ministarstva financija, među kojima je Odluka o utvrđivanju visine osnovice za isplatu plaća i Odluka o utvrđivanju visine naknade za topli obrok za mjesec svibanj 2014. godine svim korisnicima koji primaju plaću iz Proračuna HNŽ.

Također, Vlada je razmotrila i usvojila Smjernice ekonomske i fiskalne politike za razdoblje 2015.-2017. godine.

Vlada je usvojila Odluku o odobravanju novčanih sredstava iz Proračuna HNŽ za 2014. godinu Kliničkoj bolnici Mostar, RMC „Dr. Safet Mujić" Mostar i Opštoj bolnici Konjic, te dala suglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutarnjem ustrojstvu Stručne službe Zavoda zdravstvenog osiguranja HNŽ.

Iz resora Ministarstva prometa i veza usvojeno je više odluka, među kojima je Odluka o usvajanju Srednjoročnog programa građenja i održavanja regionalnih cesta u HNŽ od 1.1.2014. do 31.12.2017. godine, Odluka o kategoriziranju regionalnih cesta u HNŽ, te Odluka o utvrđivanju općeg interesa za rekonstrukciju regionalne ceste R-419 Jablanica-Risovac.

Vlada je usvojila Odluku o usvajanju Programa raspodjele namjenskih sredstva za očuvanje, zaštitu i obnavljanje prirodne i kulturno-povijesne baštine koja ima turistički karakter i turistički potencijal, ostvarenih od članarina i boravišnih pristojbi u protekloj godini, Odluku o usvajanju Programa utroška novčanih sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2014. godinu za Ministarstvo za pitanja branitelja i Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava utvrđenih Proračunom HNŽ za 2014. godinu za Upravu za prognanike i izbjeglice s pozicija „Pomoć povratnicima -Anex 7" i „Skrb/zaštita raseljenih osoba i povratnika".

Također, usvojena je Odluka o plaćanju troškova održavanja kolektivnih centara za 2014. godinu, Odluka o utvrđivanju visine iznosa uplate doprinosa za zdravstveno osiguranje raseljenih osoba i povratnika za 2014. godinu i Odluka o utvrđivanju visine naknade za podmirenje troškova ukopa raseljenih osoba i povratnika, koji nemaju bližih srodnika, ili ako ih imaju, a nalaze se u stanju socijalne potrebe, u iznosu od 700 KM.

Vlada je danas prihvatila Izvješće Uprave za civilnu zaštitu i vatrogastvo o prikupljanju i korištenju sredstava ostvarenih na temelju posebne naknade za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća za 2013. godinu.

Također, Vlada je prihvatila Izvješće o aktivnostima Ministarstva zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ, odnosno Kriznog stožera Ministarstva, za razdoblje od 15. svibnja do 28. svibnja 2014. godine i realiziranju započetih aktivnosti na pružanju pomoći poplavljenim područjima.

U Izvješću se, između ostalog, navodi kako su na terenu Posavske županije četiri liječnička tima iz HNŽ, te kako se još osam timova educira za odlazak na poplavljena područja.

Na današnjoj sjednici, Vlada je prihvatila Informaciju u svezi s provedbom natječaja za prijam vježbenika po Programu zapošljavanja vježbenika u 2014. godini.

Povjerenstvo za provedbu natječaja provelo je natječajnu proceduru, izvršilo bodovanje prijavljenih kandidata prema utvrđenim kriterijima, te sačinilo Listu uspješnosti kandidata koji ispunjavaju uvjete i zadovoljavaju kriterije za prijam vježbenika u županijska tijela uprave, koja će biti dostupna na web-stranici Vlade, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.