Vlada HNŽ-a nije mjerodavna za magistralne ceste

promet, snijeg, Vlada HNŽ, snijeg, stanje na putevima, stanje na prometnicama, stanje na cestama, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na prometnicama, vremenska prognoza

"Budući da je magistralna cesta M17 na području općine Jablanica sinoć nekoliko sati bila zatvorena za promet, u nekim medijima pojavile su se netočne informacije o tomu kako krivnju za takvo stanje snosi i Vlada HNŽ-a. Zbog istinita informiranja javnosti priopćavamo kako Vlada HNŽ-a nema nikakve mjerodavnosti nad magistralnim cestama za koje je zadužena Federacija BiH", navode u priopćenju za javnost Vlade HNŽ-a.

U priopćenju se navodi kako su u nadležnosti županije regionalne ceste, i to R-418 Konjic-Buturović Polje-Prozor, R-418 Ostrožac-Buturović Polje, R-418 Prozor-Varvara, R-419 Jablanica-Blidinje, R-435 Konjic-Borci-Glavatičevo-Odžaci, R-435-a Potoci-Rujište-Ćesim-Borci, R-425 Žitomislići-Hamzići, R-425-a Tromeđa Gabela, R-426 Dračevo-Hutovo-Ravno, R-427 Stolac-Brana, kojima se cijelo vrijeme prometovalo.

"Zbog novih snježnih padalina i na regionalnim prometnicama u sjevernom dijelu Županije, poglavito na prometnici R-419 Jablanica-Blidinje, promet se, iako otežano, kontinuirano odvijao. Odgovorne službe i institucije u sklopu sustava Federacije BiH, a dakako i svi ostali koji imaju ulogu u ovakvim situacijama, ne bi smjeli biti iznenađeni snijegom usred zime. Njihova uloga je jasna - biti u pripravnosti i žurno reagirati kako bi se život i promet nesmetano odvijali - ističu u Vladi HNŽ-a te pozivaju mjerodavna tijela, ali i vozače na odgovorno ponašanje sukladno ulogama koje imaju u prometu", navodi se u priopćenju.

FENA