Vlada FBiH odobrila 1 850 000 KM za rekonstrukciju ceste Posušje - Jablanica

koridor, autocesta, poslovniportal.ba, biznis, autocesta, stanje na cestama, stanje na cestama, auto cesta, Hercegovina, autocesta, Vrgorac, autocesta, brzina, kazna, autocesta, Međugorje, Hrvatska, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, amkbih, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje, stanje na cestama, BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, bihamk, stanje na putevima, stanje na cestama, AMSBIH, stanje na putevima, stanje na cestama, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na putevima, stanje na cestama, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na cestama, stanje na putevima, AMS BIH, stanje na c
Prema odluci Vlade FBiH za rekonstrukciju ceste Posušje - Jablanica bit će zaduženo JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo.

Vlada Federacije BiH jučer je izmijenila Odluku o usvajanju Programa utroška sredstava ''Grant Federalnoj direkciji cesta za Kapitalne investicije'' utvrđenih Proračunom FBiH za 2007. godinu.

Na ovaj način su na listu odobrenih projekata ušle izgradnja magistralne ceste M-4 Doboj - Tuzla, dionica Drežnik (bolnica "Kreka") - petlja Šićki Brod, dužine 4,8 kilometara (odobreno 16.150.000 KM) i rekonstrukcija ceste Posušje - Jablanica (odobreno 1.850.000 KM).

Kako je priopćeno iz Ureda vlade FBiH za odnose s javnošću, sredstva su osigurana preusmjeravanjem dijela neinvestiranih sredstava iz postojećih programa. Time je omogućena efikasnija realizacija odobrenih projekata, te direktno podržan razvoj cestovne infrastrukture regionalnog i lokalnog nivoa.

Vlada je prihvatila i informaciju o rekonstrukciji ceste Posušje - Jablanica, te zadužila JP Ceste Federacije BiH d.o.o. Sarajevo da, u skladu s procijenjenim troškovima rekonstrukcije i pratećoj tehničkoj dokumentaciji, ovaj projekt realizira u cijelosti.