VIDEO  Nagrada Oktavijan promotivnom filmu o Hercegovini

Za "hrvatskog Oskara" u toj kategoriji borila su se ukupno 42 uratka, koja su ušla u finale, a film o Hercegovini - zemlji svjetlosti žiri je oduševio sadržajnom originalnošću te tehničkom izvedbom.

Producent filma Božo Skoko u izjavi za Fenu je kazao kako su jako počašćeni i ugodno iznenađeni nagradom jer je, kako je kazao  inače vrlo zahtjevan žiri prepoznao orginalnost njihova filma.

"Uvjereni smo da će ova nagrada pridonijeti i većem zanimanju za Hercegovinu čije bogatsvo, nažalost još uvijek nije dovoljno percipirano u Hrvatskoj. Također, vjerujem kako će Oktavijan biti dodatni motiv svim  turističkim djelatnicima u BiH da još više porade na promociji ove regije jer uistinu imamo što ponosno pokazati svijetu", kazao je Skoko.

Produkciju filma potpisuje zagrebačka agencija Novelti Millenium, koja je i financirala film kako bi pridonijela promociji tog kraja te promovirala fotomonografiju "Hercegovina - zemlja svijetlosti" koja je objavljena prošle godine.

Autor fotografija na filmu i u monografiji je proslavljeni hrvatski umjetnički fotograf Ivo Pervan.



Taj namjenski film, koji je već oduševio zagrebačku i mostarsku publiku na promociji istoimene monografije, uskoro će biti objavljen i u DVD izdanju.

Inače, riječ je o jednom od rijetkih promotivnih filmova posvećenih Hercegovini te ujedno o prvom takve vrste koji je zaslužio prestižnu nagradu Oktavijan.

Na sinoćnjoj dodjeli nagrada na završnici Dana hrvatskog filma, u ime autorskog tima i producentske kuće nagradu je preuzeo redatelj Matej Meštrović.

Fena