Ubrazava se izgradnja autoputa u Hercegovini

auto cesta
...odnosno brzih cesta u Federaciji - izjavio je Feni federalni ministar prometa i komunikacija Denis Lasić (HDZ BiH).

Izgradnja brzih cesta kroz Federaciju BiH bila je i tema prvog dijela sastanka.

- Nažalost ono što je konkretno i činjenično jeste da se veoma malo, to jest ništa ne radi bez obzira što je dosta toga čak i financijski zatvoreno, ali zbog procedura, izbora izvođača, eksproprijacije i problema na terenu nismo zadovoljni - izjavio je on.

Na sastanku je, kako kaže, dao punu podršku Upravi i Nadzornom odboru JP Autocesta FBiH navodeći da je ovo poduzeće u žiži današnjeg sastanka.

- Autoceste imaju svu logističku podršku koja im treba i na neki način osobito smo nezadovoljni Hercegovinom, gdje su ljudi ogorčeni i misle da je u tom dijelu BiH gradnja više nego usporena - istaknuo je Feni nakon sastanka ministar Lasić.

Govoreći o izgradnji putne infrastrukture na državnoj razini, ministar prometa i veza BiH Ismir Jusko naglasio je da nema više čekanja u pogledu transportne infrastrukture - izgradnje autoputova, pogotovo Koridora Vc i cesta koje su vezane za taj koridor, te je ocijenio neprihvatljivim da se na izgradnju koridora Vc po ovoj dinamici čeka deset ili petnaest godina.

- Fokus je da se ubrzaju radovi. Cilj sastanka je definirati prioritete kako bi se napravio totalno novi koncept planiranja autoputova i da ono što je trebalo bit gotovo za desetak godina bude barem duplo skraćeno - kazao je Jusko.