U HNŽ-u neće se imenovati ravnatelji javnih poduzeća do imenovanja nove vlade

Županijski odbor HDZ-a BiH Hercegovačko-neretvanske županije (HNŽ), na sjednici u srijedu u Mostaru, zaključio je da se sve do imenovanja nove županijske vlade neće pristupati izboru i imenovanjima rukovodećih osoba, ravnatelja, u agencijama, ustanovama i javnim poduzećima te županije.

Na sjednica je razmatrana trenutna politička situacija na području HNŽ-a u kontekstu djelotvornog funkcioniranja tijela vlasti i javnih poduzeća u toj županiji, kao i pripreme za postupak izbora izaslanika iz Skupštine HNŽ-a za Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, priopćeno je iz HDZ-a BiH u četvrtak.

Zaključeno je kako je potrebno u suglasju s partnerima u budućoj vladi razmotriti i analizirati rad svakoga ravnatelja u prethodnom mandatu i temeljem rezultata i programima rada za sljedeće mandatno razdoblje, uz politički dogovor nositelja izvršne vlasti, pristupiti procesu imenovanja ili izbora ravnatelja u sljedeće četiri godine.

"U slučajevima kada bude nužno, zbog interesa građana i kontinuiteta redovitog djelovanja institucija, u slučajevima isteka mandata trenutnog ravnatelja provodit će se samo imenovanja vršitelja dužnosti na te pozicije", navodi se dalje u priopćenju. Na sjednici je zaključeno kako će se nastaviti i intenzivirati rad na poboljšanju životnog standarda i uvjeta života u HNŽ-u te će se na tom tragu odvijati i postupak izbora i imenovanja kandidata u sastav Vlade HNŽ-a.

FENA

Tagovi: Vlada HNŽ
10.01.2019 u 16:48