Trojica „kamikaza“ uhićena na cestama ZHŽ

policija, vožnja
...sigurnost svih sudionika u prometu, saznajemo u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

U četvrtak 18. studenoga u 20:39 h, radarom ProVida snimljeno je motorno vozilo marke VW Touareg u trenutku dok se kretalo brzinom od 142 km/h regionalnom cestom R424 kroz nenaseljeno mjesto u blizini mjesta Cerno, općina Ljubuški. Na mjestu na kome je prekršaj evidentiran brzina je ograničena na 50 km/h.

Nakon kraće potjere policijski službenici zaustavili su navedeno vozilo, izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao N. P. (23) iz Gornjih Radišića, općina Ljubuški i protiv kojeg će biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka na Općinskom sudu u Ljubuškom.

S obzirom da je riječ o nenaseljenom mjestu za navedeni prekršaj zapriječena je novčana kazna u iznosu od 100 - 300 KM, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilo u trajanju do 1-4 mjeseca i dva kaznena boda.


U petak 19. studenoga u 15:51 h, radarom ProVida snimljeno je motorno vozilo marke Toyota u trenutku dok se kretalo brzinom od 122 km/h magistralnom cestom M6 kroz naseljeno Ružići, općina Grude.Na mjestu na kome je prekršaj evidentiran brzina je ograničena na 40 km/h.

Nakon kraće potjere policijski službenici zaustavili su navedeno vozilo, izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao J. M. (24) iz Donjeg Brišnika, općina Tomislavgrad i istome ćemo putem pošte dostaviti prekršajni nalog.

S obzirom da je riječ o naseljenom mjestu istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od dva mjeseca a dobio je i dva kaznena boda.

U ponedjeljak 22. studenoga u 12:08 h, radarom ProVida snimljeno je motorno vozilo marke BMW u trenutku dok se kretalo brzinom od 131 km/h magistralnom cestom M6 kroz naseljeno Sovići, općina Grude.Na mjestu na kome je prekršaj evidentiran brzina je ograničena na 40 km/h.

Nakon kraće potjere policijski službenici zaustavili su navedeno vozilo, izvršenim legitimiranjem utvrđeno je da je istim upravljao D. G. (25) iz Drinovaca, općina Grude i istome ćemo putem pošte dostaviti prekršajni nalog.

S obzirom da je riječ o naseljenom mjestu istome je izrečena novčana kazna u iznosu od 400 KM, izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom „B" kategorije u trajanju od dva mjeseca a dobio je i dva kaznena boda.

dnevnik.ba