VIDEO  Grad u Hercegovini gradi zgradu za mlade bračne parove

Trebinje, mladi parovi , zgrada, kazneno djelo, Trebinje, radna snaga, Dubrovnik, odlazak, Mirko Ćurić, Trebinje, sloboda vjeroispovijesti, Crna Gora zemlja

U Trebinju je u tijeku izgradnja zgrada za mlade bračne parove. Ovo je dio programa subvencionirane stanogradnje, čime je omogućena kupovina stambene jedinice po nižim cijenama od tržišnih. Riječ je o jedinstvenom projektu na području Republike Srpske, prenosi BHRT

Aleksandar Sredanović i njegova supruga Tanja jedan je od parova koji je konkurirao za stan u zgradi za mlade bračne parove. Pravo da apliciraju imali su parovi starosti do 38 godina, čija ukupna mjesečna primanja ne prelaze 1.600 KM. Kvadratni metar stana plaćat će 1.250 KM sa uračunatim PDV-om, pri čemu je odabrana banka sa najnižom kamatnom stopom.

Zgrada sa 40 stambenih jedinica u izgradnji je na lokalitetu Zasad polje, u prvoj zoni građevinskog zemljišta. Projektnu dokumentaciju, lokaciju, kao i priključke struje i vode, osigurao je Grad Trebinje. Vrijednost investicije je 2,8 milijuna KM. Projekt će biti realiziran prije planiranog roka – veljače 2021. godine.

U prethodnom periodu na području Trebinja pokrenuti su i drugi programi namijenjeni mladima i obitelji, poput novčane naknade za djecu sa sela, nezaposlene majke i višečlane obitelji.

https://www.youtube.com/watch?v=vCWorKKtK2g