Reakcija Trebinjaca na uhićenje ‘balkanskog kralja droge’

Trebinje

... top-vijest. Oni malobrojni koji su bili spremni komentirati uhićenje nisu željeli da im se spominje ime, piše Dnevni avaz.

Svi se slažu da ga je trebalo uhititi, možda i prije, ali da je sve to na višem nivou.

"Neka odgovara za ono što je uradio. Strašno tolika kaznena djela i tek sada ga uhite. Čuj, bio stanovnik Trebinja, svašta", samo su neki od komentara koje su čuli novinari koji su radili ovu kratku priču.

Mještani Vinogradarske ulice u Trebinju, kako glasi službena adresa Kosmajca prijavljena u ovom gradu, kažu da neko s takvim imenom nije vlasnik nijedne kuće u njihovoj ulici, a da li ga je neko prijavio kao podstanara, ne znaju.

"Kod nas je sve moguće, ali da nam je Kosmajac bio susjed....", u nevjerici vrti glavom jedan od mještana Vinogradarske ulice.

S njim se slaže i drugi stanovnik ove ulice, koji kaže da su na televiziji čuli da im je Kosmajac susjed, ali da u to nisu povjerovali, jer ovo je ulica koja još nema ni infrastrukturu ni asfalt, a čovjek s toliko para da tu živi?

Bh. dokumenti
Podaci koji su objavljeni u lipnju ove godine govore da je Kosmajac prvi put karton o prebivalištu u Trebinju dobio krajem 1994. U knjigu državljana upisan je u ljeto 1998,. a prva osobna iskaznica i putovnica u Trebinju izdati su mu 2002. Centar javne bezbjednosti Trebinje je 2009. godine na osnovu dostavljene dokumentacije za izdavanje osobnih dokumenata Dragoslavu Kosmajcu izdao osobnu iskaznicu, a biometrijski putovnicu 2010. godine.

Foto: Dnevni avaz