Grad sunca novo hercegovačko čudo

grad sunca, Trebinje
Na svega pet kilometara od Trebinja, usred hercegovačkog krša, nikao je luksuzni aquapark u sklopu kompleksa nazvanog "Grad sunca". Idejni tvorac i investitor hercegovačkog turističkog čuda je poznati srpski biznismen Rodoljub Drašković.

Drašković je poznat i kao srpski kralj čokolade, jer je vlasnik industrije konditorski proizvoda "Swisslion" koja osim u Srbiji proizvodne pogodne ima i u Hercegovini.

Draškovićeve najave o "Gradu suncu" činile su se do samo prije pola godine iluzornima, no već prošlog vikenda rijeke automobila sa registarskim oznakama iz cijelog svijeta slijevale su se u malo hercegovačko selo Dražin do, u koje se dolazi skrećući s magistralnog puta Mostar - Trebinje desno pet kilometara prije Trebinja. Na manje od kilometar dočekat će vas ogromni kompleks izrastao usred ničega i ljubazni domaćini s osmjehom velikim kao Leotar.
Brojni sadržaji

"Grad sunca" svoja vrata je otvorio 16. srpnja, a prve kupače primio je ovaj vikend kada je aquapark dobio upotrebnu dozvolu. I naša ekipa posjetila je novu turističku atrakciju i uvjerila se da se radi o zaista fantastičnom mjestu koje vrijedi posjetiti.

Aquapark se prostire na 79.000 kvadrata, sadrži šest bazena sa zabavno - rekreativnim sadržajima i to tri za odrasle, dva za djecu i jedan za djecu i roditelje.

U avanturu se možete upustiti sa čak 13 tobogana, od čega dva adrenalinska (visina 21, dužina 200 metara), a tu su i splash safari , vodene igraonice za djecu, prskalice, vodeni topovi.

Djeca, mladi, ali i stariji željni avanture na ovom mjestu mogu se odlično zabaviti. Oni koji pak, ne žude za avanturom i pojačanim adrenalinom, mogu se opuštati uz bazene ili u nekoliko ugostiteljskih objekata.

Ljubazno osoblje "Grada sunca" brine se za udoban boravak gostiju od samog ulaska gdje vam osiguraju parking mjesto, do toga da gostima pronađu udoban smještaj uz neki od bazena, preporuče sadržaje koji vam mogu odgovarati, te vas upoznaju sa svim što nudi "Grad sunca". Svi sadržaji, osim konzumacije hrane i pića, ulaze u cijenu ulaznice. Svakako treba spomenuti da veliki broj spasilaca brine o sigurnosti svih posjetitelja.

Dodatna atrakcija za najmlađe je i Dino park u kojem su postavljene replike dinosaurusa u prirodnoj veličini, igraonice, "Splesh safari". Mališani koje smo zatekli tamo nisu krili oduševljenje.

U okviru kompleksa nalaze se i smještajni kapaciteti koji će posjetiocima na raspolaganju biti od sredine kolovoza.

Investicija je do sada koštala više od 25 milijuna maraka, a prva faza završena je za nepune dvije godine. Aquapark dnevno može primiti do 2.700 posjetilaca.
Druga faza

Iz uprave "Grada sunca" kažu kako se odmah po završetku sezone kreće u realizaciju druge faze radova koja podrazumijeva izgradnju "Varoš čaršije".

"Varoš čaršija" će biti kompleks luksuznih vila sa bazenima (planirano 460 - do sada projektirano 7), hotela, restorana, spa centara. Osim smještajnih i ugostiteljskih kapaciteta projektirano je i etno selo, mali gradski trg, a planirani su i sadržaji poput privatnog kliničkog centra, terapijskog centra, sportskih terena. Rodoljub Drašković prilikom otvaranja Grada sunca kazao je kako će cijela investicija koštati 200 milijuna maraka i moći će primiti oko 20.000 ljudi.

Drašković je rodnoj Hercegovini zaista podario turistički biser koji će u ovaj kraj sigurno dovesti mnoge turiste.

Posjetitelji zadovoljni

Oni sa kojima smo razgovarali oduševljeni su ponudom. Jedina zamjerka za sada je nekoliko stotina metara makadamskog puta i skromnija ponuda hrane u tek otvorenim ugostiteljskim objektima.

Iz uprave "Grada sunca" kažu da se danonoćno i ubrzano radilo da bi kompleks otvorio vrata turistima ove godine. Bilo je kažu i dosta poteškoća i opstrukcija, ali su zadovoljni urađenim poslom i ponosni. "Ova godina samo je proba za sve ono što posjetitelje očekuje", kažu u upravi "Grada sunca". Provjerili smo i kažemo da se vrijedi zaputiti do Grada sunca.

Radno vrijeme i cijene

"Grad sunca" radi svakog dana od 10 do 20 sati. Cijena cjelodnevne ulaznice je 20 KM i ona obuhvata uživanje u svim sadržajima, dvije ležaljke sa suncobranom i parking unutar kompleksa "Grada sunca".

Ulaz za omladinu uzrasta od 7 do 18 godina je 15 maraka, a za djecu do 7 godina ulaz je besplatan.

Piše: Sanja Bjelica Šagovnović, [email protected]