FOTO  Tradicionalna manifestacija „Ivanjski krijesovi“ u Hutovu

hkud, HKUD Fra Petar Bakula, HKUD Herceg Stjepan, HKUD Rodoč

Veliki broj članova kulturno umjetničkih društava , kao i samih mještana i njihovih  gostiju, zadovoljna publika, dobra zabava i druženje učinili su da Hutovo , u petak 19.06., zablista u punom sjaju i veselju.

Nakon mimohoda i svečane povorke kulturno-umjetničkih društava sa mjesnog igrališta, koje je bilo predvođeno limenom glazbom iz Trebižata, na platou ispred župne crkve Krista Kralja u 20.00h započela je manifestacija.

Program je otvorio načelnik Općine Neum , dr. Živko Matuško. Prigodnim obraćanjem, načelnik je pozdravio sve mještane Hutova i njihove goste, posebice i nazočne slikare koji sudjeluju na  Umjetničkoj koloniji Neum,  te pohvalio organizaciju i uspjeh ove vrijedne manifestacije.

Nakon toga su načelnik Matuško i predsjednik HKUD Hutovo Luka Konjevod položili vijenac na Spomen obilježje za poginule žrtve Domovinskog rata.

Mnogobrojnoj publici su se uz domaćine HKUD „Hutovo", svoje pjesme, napjeve, plesove predstavila kulturno-umjetnička društva iz BiH i Hrvatske: KUD ''Jankovci'' iz Starih Jankovaca( Vukovarsko Srijemska županija), KUD ''Pounjski Pleter'' iz Dvora (Sisačko-moslavačka), Udruga ''Dubrovački Primorski Svatovi'' Gromača, Dubrovačko Neretvanska, HKUD ''Sveti Ilija Župa Kljaci'' Drniš (Šibensko Kninska), KUD ''Novae Runovići'' Imotski (Splitsko Dalmatinska),  Limena glazba Trebižat, HKUD ''Lindžo'' iz Neuma, HKUD ''Sarajlije'' Tomislavgrad, IFD ''Paklarevo'' (Travnik), HKUD ''Višići''.

Gromoglasni pljesak ispratio je svaki nastup, a zabava se nastavila do dugo u noć uz grupu „Kamen", ples, bećarac, ukusno jelo i piće.