Zavelim: Na otvaranju lovne sezone okupilo se 60 lovaca

zavelim , sezona lova
Po dobro ustaljenoj lovačkoj praksi, na zbornome mjestu u Radošima, oko šest sati ujutro počeli smo se okupljati mi domaći, a zatim i naši dragi prijatelji iz drugih lovačkih udruga. Ovaj put došlo ih je negdje oko dvadeset i to iz: Ljubuškog, Čapljine, Imotskog i  Prološca Donjeg. Sveukupno šezdeset lovaca.

Vrijeme izjutra ugodno svježe, a poslije pretoplo tako da smo se morali rješavati dugih rukava. Lovilo se divlju svinju i predatore i to samo u jednom djelu Zavelima. Lov je trajao negdje do jedanaest sati. Rezultat lova jedan odstrijeljeni vepar lijepih kljova, težak oko 130 kg. Odstrijelio ga je Mario Petričević - lovac iz Donjeg Prološca. On se sa svojom lovnom grupom našao na potezu Kelavinog gaja i na kraju mu se i posrećilo. Vepar gonjen goničima došao mu je na puškomet tako da je Mario odradio posao.

Po završenom lovu završili smo kao i uvijek do sada - u Rogovima gdje je upriličen zajednički ručak. Umjesto domaćih kuhara za ovu prigodu dođoše nam iz Nove Gradiške Josip i Željko i pokazaše svoje kuharsko umijeće. Uz to što skuhaše izvrstan lovački gulaš, ispekoše na ražnju i svinju od četrdeset kg. Gulaš i pečenje za najvišu ocjenu. Momcima sve pohvale. Prije ručka uslijedila je kratka zajednička molitva, a predvodio ju je naš župnik fra Jozo Radoš - Đoka.

I ovaj put u goste su nam došli iz Turjaka uvijek radoviđeni i dobrodošli prijatelji Petar Lucić i prijatelj "Struja". Profesor glazbenog Ivan Radoš - Mićukić svojom harmonikom i pjesmom uveličao je i uljepšao našu lovačku feštu, lijepu i ugodnu kao i sve dosadašnje. I ova je potrajala sve do večernjih sati.

Dobra kob!

Ante Đikić/Tomislavcity