Započele pripreme za Sedmu reviju tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice

tradicijska odjeća, revija, udruga stećak

Udruga za očuvanje i promicanje hrvatske tradicijske kulture u Bosni i Hercegovini "Stećak" u suradnji s Hrvatskom maticom iseljenika započela je pripreme za organiziranje 7. revije tradicijske odjeće i izbor najljepše Hrvatice u narodnoj nošnji izvan Republike Hrvatske.

Izbor će se održati od 29. lipnja do 4. srpnja 2020. godine, a završna večer upriličit će se 3. srpnja 2020 godine na Trgu gange i hajdučke družine Mijata Tomića u Tomislavgradu.

Organizatori napominju kako je utvrđen je termin cijeloga projekta i dogovoren program boravka sudionica, predstavnica hrvatskih udruga iz raznih zemlja u kojima žive Hrvati i djeluju hrvatske udruge.

Dodali su kako je dio ovoga projekta i fotografiranje sudionica u pet hrvatskih kraljevskih gradova. 

"I iduće godine je fotografiranje dogovoreno u Biogradu na moru gdje će domaćin sudionicama i predstavnicima organizatora biti Ivan Knez, gradonačelnik ovoga kraljevskoga grada, koji će sudionicama organizirati i izlet na Kornate" - priopćili su iz Udruge "Stećak".

Revija i izbor se organizira pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog narodnog sabora BiH Dragana Čovića, Središnjeg državnog ureda za Hrvate izvan Republike Hrvatske, Vlade Hercegbosanske županije te općine Tomislavgrad.