Vijeće mladih Tomislavgrad organizira radionicu pod nazivom Djeca mira

... u Tomislavgradu, u subotu, 12. rujna u 12:00 sati u prostoru Općinske vijećnice, zgrada općine, Mijata Tomića b.b.

Sudionici radionice trebaju biti starosti oko 20 godina (oko '95. godišta).

KONCEPT RADIONICE "DJECA MIRA"

10:00 - 12:00 - Razgovor sa DOMAĆINOM*, obilazak lokacije koja je Domaćinu najinteresantnija za grad u kojem se nalazimo te snimanje intervjua.

*Domaćin je osoba koja će dočekati ekipu u svakom gradu, napraviti sa njima kratki obilazak grada i sudjelovati u snimanju intervjua. Nakon toga će sudjelovati na radionicama kao gostujući predavač. Za domaćine su obično odabrani pojedinci iz svijeta medija, umjetnici, aktivisti.

U Tomislavgradu je domaćin i gostujući predavač novinar Ivan Šušnjar, vizuelni umjetnik Bojan Stojčić i režiser Emir Kapetanović.

12:00 - 16:00 - Radionica sa mladima na lokaciji dogovorenoj sa Vijećem mladih općine Tomislavgrad. Radionice sa mladima održavaju se u tri dijela u ukupnom trajanju od četiri sata.

12:00 - 13:30 - Prezentacija radionice i razgovor voditelja radionice i gostujućih edukatora sa mladima. U prvom dijelu radionice voditelj radionice i gostujući edukatori govoriti će o načinima na koji oni kroz svoj rad tretiraju i bore se sa problemima društvene svakodnevnice te kako vide sebe, svoj grad i državu u budućnosti.

13:30 - 15:30 - U drugom dijelu radionice mladi će se ovisno o tome kojeg predavača i područje tretiraju podijeliti u tri grupe. Jedna grupa će raditi sa Novinarom na pisanju članka, druga sa Rediteljem na predstavi, treća sa Vizuelnim umjetnikom na performansu. Cilj je da svaki sudionik radionice na drugačiji način prikaže svoj pogled na sadašnjost i budućnost sebe i svoje okoline.

15:30 - 16:00 - pauza za ručak

16:00 - 18:00 - U trećem dijelu radionice mladi će zasebno prezentirati svoj rad ostatku grupe te će se na temelju glasova cijele grupe i predavača donijeti odluka o POBJEDNIKU ili POBJEDNICI radionice koji će sudjelovati u velikom performansu koji će se raditi u Sarajevu, a imati premijeru u Mostaru.

18:00 - 20:00 - Snimanje intervjua sa pobjednikom radionice na lokaciji koja je njemu ili njoj najznačajnija u TOMISLAVGRADU.


Prijave se vrše putem E-maila: [email protected]
U prijavama naznačiti ime i prezime, godište i kontakt telefon/mobitel.