Utemeljen I.O. HRS-a Tomislavgrad

hrs
U razgovoru sa članovima i simpatizerima s područja cijele BiH dogovoren je raspored utemeljivanja stranačkih podružnica. Prva općina koja je došla na red za utemeljenje izvršnog odbora HRS-a je Tomislavgrad.

Za predsjednika I.O. Tomislavgrad imenovan je Ilija Sliško, koji će zajedno sa ostalim članovima stranke sazvati skupštinu općinskog odbora HRS-a, te formalno utemeljiti općinski odbor HRS-a.

Zašto Tomislavgrad? Samo u prošloj godini po podacima biskupske konferencije općinu Tomislavgrad je napustilo preko 1000 ljudi. Ljudi idu jer ne vide perspektivu jer su dva puta izvarani: jedanput od strane Sarajeva koje parafiskalnim i drugim nametima otežava ulaganja u resurse ove općine, a drugi put od strane stranaka koje su vladale i još uvijek vladaju općinom i županijom.

„Iste vladajuće strukture se periodično smjenjuju s vlasti, gledaju samo sebe i toliko su se odvojili od naroda da ne vide kako zbog njih ovaj hrvatski kraj propada. HRS se u ovo kratko vrijeme svoga postojanja pokazao kao vjerodostojna alternativa svim dosadašnjim hrvatskim politikama. I u Tomislavgradu ćemo dokazati kako hrvatski narod ima alternativu, te kako istječe rok trajanja kadrovima koji gledaju samo svoj interes i nastavljaju politiku iseljavanja koju su komunisti davno započeli ." izjavio je, pored ostalog, u svom izlaganju Ilija Sliško.

Ovim utemeljenjem HRS proširuje svoj prostor djelovanja i na HBŽ. Cilj je organizacijski do pokriti sve općine gdje žive Hrvati. Sljedeća u nizu biti će Središnja Bosna, gdje će se ubrzo utemeljiti izvršni odbori Usora, Travnik i Vitez, a paralelno s time ići će se i u osnivanje općinskih odbora po općinama HNŽ-a i ZHŽ-a.

HRS