U Tomislavgradu prosvjedovali predstavnici sindikata tvrtke "Petrol" d.d. Ljubuški

Gorivo, nafta, Gorivo, nafta, Vlada Federacije, Gorivo, poskupljenje, Gorivo, Split, krađa, Gorivo, poskupljenje, država za čovjeka, Gorivo, benzin, nafta, Gorivo, benzin, dizel, prosvjed, sindikat, petrol, petrol, benzinska pumpa petrol livno, nafta, eksploatacija nafte , naftni terminal, ekonomična nafta, Gorivo, cijena, nafta, nafta, benzin, cijena, pad cijena, nafta, benzin, pojeftinjenje, nafta, cijena, pad cijena, BIH, dizel, dizeli 220 BlueTec, Turbodizelaš, benzin, benzinska pumpa, benzinska postaja, pojeftinjenje, Gorivo, dizel, benzin, benzinska pumpa, benzinska postaja, BIH, Gorivo, cijena, Ljubuški, Gorivo, cijene, Gorivo, Hercegovina, cijena, poskupljenje, alkohol, Gorivo, BIH, nafta, cijena, nafta, FBIH, Gorivo, poskupljenje, trošarine, Gorivo, loše gorivo, Gorivo, nafta, poskupljenje, akcize, nafta, dizel, dizel pogon, troškovi, Gorivo, Gorivo, Mostar, Gorivo, poskupljenje, cijena nafte , cijene nafte , nafta
Naime, po njihovom kazivanju nakon prikazane emisije "Mreža" na Federalnoj televiziji, gdje su radnici ove nekad respektabilne tvrtke ukazali na nezakonite radnje i probleme sa protivljenjem da se ova tvrtka, dadne u zajam Tioilu d.o.o. iz Bile, četiri voditelja poslovnica BC Petrol su u proteklom vremenu dobili otkaze.

Jedan od njih je voditelj poslovnice u Livnu, Zoran Jarčević, koji se protivi davanju u zakup drugoj tvrtki dok se prema njima ne izvrše sve zakonske obveze.

"Tu se prije svega misli na desetogodišnje neplaćanje dugova prema zdravstvenom i MIO", kazao je Jarčević, dodavši da se nakon izmirenja navedenih obveza može razgovarati o iznajmljivanju, prodaji odnosno daljnjoj njihovoj aktivnosti po volji vlasnika a dotad će oni braniti svoja prava na ovakav ili onakav način.

Objašnjavajući zašto se daje u zakup ovoj tvrtki iz Središnje Bosne, Jarčević je kazao da je u zadnje dvije godine TIoil bio glavni dobavljač goriva te je njegova pretpostavka da se nisu plaćali računi čime se stvorio manjak a što je rezultiralo prebijanjem dugova kroz spomenuto iznajmljivanje ili zakup.

Do sada je po njegovom kazivanju šest benzinskih crpki predano u zajam od 21 koliko ih ima Petrol d.o.o Ljubuški.

Tijekom njihova okupljanja, predstavnici dioničara i Sindikat Petrola su isto tako istakli da su o ovome mjerodavne institucije informirali prije šest godina te se pitaju zašto nitko nije reagirao na njihove prijave.

Napomenuli su također da Federalni MUP ima podatke, a temelje se po njihovoj prijavi, da je od privatizacije do 2009.godine iz ove tvrtke izašao novac u iznosu od 50 milijuna eura.

"Stoga se pitamo kome je u interesu da se ne plaćaju doprinosi i PDV te tražimo da se sve državne institucije uključe na zaštitu državne imovine, prava radnika po ugovoru iz 2000 godine", kazao je pri tom predstavnik Sindikata Petrola, Marinko Perić.

Unatoč svim opstrukcijama, uz neku dozu optimizma tvrde da mogu uz suradnju sa državnim institucijama normalno raditi i plaćati sve obveze odnosno tvrtku dovesti u stanje likvidnosti.

Fena